Πνευματικά ανοχύρωτοι

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η «Μεγάλη Ιδέα» του για την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας προστίθενται στα ουκ ολίγα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο λαός μας.

Στην εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία» δημοσιεύτηκε μία ανάλυση για τις αληθινές στοχεύσεις του νεοσουλτάνου και για το πού μπορεί να φτάσει η κλιμάκωση της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την οποία μπορεί να προκαλέσει από μέρα σε μέρα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα εξής:

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας (που ανακινεί πάλι την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας) μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε σε βάρος του μοιάζει με ταύρο εν υαλοπωλείω και βγάζει τον χειρότερο εαυτό του, που παραπέμπει στους άγριους προγόνους του. Οταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα της νέας “κρίσης” που στήνει ο Ερντογάν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιχείρησε να τα αντιμετωπίσει με ψυχραιμία, μιλώντας αρχικά με “κύκλους” και υποστηρίζοντας ότι ο “σουλτάνος” επιχειρεί να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας του και κυρίως στους κεμαλιστές.

Απ' ό,τι φάνηκε από τις εξελίξεις, δεν επρόκειτο για περαστική... ασθένεια, αλλά για μια συνολική αναθεώρηση της πολιτικής της Τουρκίας που ανατρέπει σταθερές και δεδομένα».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλλει καταστάσεις, καθεστώτα και πρόσωπα στη γειτονική χώρα. Απλώς με την ενδυνάμωση της εθνικής άμυνας της πατρίδας μας μπορεί να υποδειχθεί σε κάθε Τούρκο αξιωματούχο που καβάλησε το καλάμι πόσο ακριβά μπορεί να τους κοστίσουν οι πάσης φύσεως αποκοτιές.

Αυτά που μπορεί και πρέπει να ορίζει η χώρα μας είναι τα του οίκου της - και σε αυτόν τον τομέα οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν παταγωδώς. Δεν είναι μόνο η ξενοκρατία και τα Μνημόνια που έχουν ρημάξει την κοινωνία και την οικονομία αλλά και ο συνειδητός, συστηματικά προωθούμενος και βίαια επιβαλλόμενος αφελληνισμός.

Το κράτος εναντιώνεται στο έθνος και στις παραδόσεις, και προσπαθεί να δημιουργεί πολίτες δίχως πατριωτική και θρησκευτική συνείδηση.

Ο Ερντογάν και οι νεοοθωμανοί που τον στηρίζουν έχουν ιδέες για να πορεύονται. Εδώ, όμως, γιατί μας θέλουν πνευματικά ανοχύρωτους;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια