Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο

Υλικά συνταγής (για 4 άτομα)


  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1.500 γρ.), πλυμένο και κομμένο σε μερίδες 
  • 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
  • 300 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 
  • 50 ml ξίδι 
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό 
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής


Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα ροδίζουμε στο ίδιο λάδι.

Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τα δαφνόφυλλα και τον πελτέ. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, όσο να καλύψει το φαγητό, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40-50 λεπτά.

Προς το τέλος πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια