Ερευνητές ανακάλυψαν μυστική ναζιστική βάση στην Αρκτική | Βίντεο

Μια ομάδα από το Ρωσικό Εθνικό Πάρκο της Αρκτικής έχει ανακαλύψει μία μυστική ναζιστική βάση με όνομα «Schatzgraber» ή «Treasure Hunter» στην Αρκτική.

Η ομάδα βρήκε περισσότερα από 500 αντικείμενα ιστορικής αξίας στα ερείπια που κάποτε ήταν μια ναζιστική βάση, και λέγεται ότι είχε κατασκευαστεί για να αναζητήσουν αρχαία αντικείμενα στην Αρκτική. Η μυστική βάση πιστεύεται ότι ήταν μία από τις πολλές που χτίστηκαν από τους Ναζί στην προσπάθειά τους για την υπεροχή.

Η μυστηριώδης βάση, με το όνομα «Schatzgraber» ή «Treasure Hunter» στήθηκε το 1942 – μόλις ένα χρόνο μετά που το Τρίτο Ράιχ εισέβαλε στη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής, οι εμπειρογνώμονες έχουν ανακτήσει περίπου 500 αντικείμενα από τα ερείπια της βάσης, όπως δοχεία βενζίνης, έγγραφα, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, πυρομαχικά, τα οποία βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση, διατηρημένα με το έντονο κρύο.

Πιστεύεται ότι το 1944, το προσωπικό της βάσης Treasure Hunter εκκενώθηκε μετά από μια ασθένεια που ξέσπασε από την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος από πολική αρκούδα.

Έξι χρόνια μετά, το 1950, η μυστική βάση διαλύθηκε.

Ωστόσο, ένα από τα πιο μυστηριώδη στοιχεία που την περιβάλλουν είναι ο λόγος που αποφάσισαν οι Ναζί να την κατασκευάσουν.



Έψαχναν για θησαυρούς; Αν ναι, γιατί στην Αρκτική; Τι περίμεναν οι Ναζί να βρουν σε μία τέτοιο αφιλόξενη περιοχή;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Ναζί είχαν αρκετές βάσεις όχι μόνο στην Αρκτική, αλλά και στην Ανταρκτική.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί πραγματοποίησαν μια σειρά από παράξενα πειράματα με υποτιθέμενες τεχνολογίες άγνωστες στον υπόλοιπο κόσμο στην προσπάθειά τους να κυβερνήσουν τον κόσμο.

Έψαχναν στο πλανήτη για μυθικά αντικείμενα και απόκοσμη τεχνολογία ελπίζοντας να γίνουν μια υπέρτατη δύναμη που θα τους επιτρέψει να κατακτήσουν τον κόσμο.

Αρκτική και Ανταρκτική μπορεί να ήταν εξαιρετικής σημασίας για τους Ναζί, καθώς περίμεναν να βρουν «αρχαία τεχνολογία» σε δύο από τις πιο αφιλόξενες περιοχές της Γης.



Όλα τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στη βάση «Treasure Hunter» στην Αρκτική μεταφέρονται προς το Αρχάγγελσκ για ανάλυση από ειδικούς που θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο και τον πραγματικό σκοπό της εγκαταλειμμένης ναζιστικής βάσης στην Αρκτική.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια