Αποκάλυψη: Ποιες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν από μεγάλο σεισμό

Ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα και καλό θα ήταν όλοι μας να έχουμε υπόψη ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν ρήγματα που δίνουν ισχυρούς σεισμούς.
Η σεισμική δραστηριότητα είναι ένα φαινόμενο που μελετάται παγκοσμίως, με τη χώρα μας να είναι η έκτη πιο σεισμογενής χώρα του κόσμου.

Δηλώσεις... που προκαλούν έκπληξη σε όλους τους Έλληνες πολίτες έκαναν καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και της τάξεως των 6,0-6,5 Ρίχτερ, όπως τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
Οι ίδιοι τονίζουν πως έχουν απλώσει σεισμογραφικά δίκτυα με μία ειδική μέθοδο η οποία μπορεί λίγες ώρες πριν από έναν μεγάλο σεισμό να προβλέψει που περίπου θα γίνει και τι κλίμακας θα είναι. Οι επικίνδυνες περιοχές κατά τους Έλληνες σεισμολόγους που έχουν συσσώρευση σεισμικής ενέργειας, είναι οι περιοχές στο νότιο Ιόνιο, νότια της Πελοποννήσου αλλά και στο σεισμικό τόξο που περνάει νότια της Κρήτης και φτάνει ως και τη Ρόδο.
Πρόσφατα ωστόσο ο κύριος Άκης Τσελέντης είχε δηλώσει πως εξίσου επικίνδυνη μπορεί να θεωρηθεί και η περιοχή της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα ο ίδιος είχε δείξει έναν χάρτη της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας όπου πιστεύει πως ελλοχεύει ο κίνδυνος αρκετών σεισμικών δονήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι σεισμολόγοι τέλος διευκρινίζουν πως δεν θέλουν να προκαλέσουν τον οποιοδήποτε πανικό μιας και το σίγουρο πλέον είναι ότι κάποιος σεισμός σε μία χώρα σαν τη δική μας και μάλιστα μεγάλου μεγέθους είναι βέβαιος αν όχι αύριο ή την άλλη εβδομάδα σίγουρα τα επόμενα χρόνια.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια