Η ώρα των αποφάσεων

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Μια πληροφορία που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες και δεν διαψεύσθηκε, ανέφερε πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που σκέπτονται το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με στόχο να διατηρήσει το κυβερνών κόμμα ένα σημαντικό ποσοστό - ικανό να του δώσει σημαντικό ρόλο την επομένη της αναμέτρησης.
Με απλά λόγια, όσοι τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας επιλογής βλέπουν τον Γολγοθά που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, βλέπουν το βαρύ πολιτικό κλίμα, βλέπουν την αδυναμία των υπουργών να διαχειριστούν τα ζητήματα και προτιμούν μια αναμέτρηση τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη ερείσματα στην κοινή γνώμη, παρά αργότερα, όταν η κατάσταση θα έχει δυσκολέψει πάρα πολύ!
Η εισήγηση αυτή δεν είναι γνωστό εάν έχει φτάσει στον πρωθυπουργό, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι και στο Mέγαρο Μαξίμου υπάρχουν πρόσωπα που δεν αποκλείουν μια τέτοια επιλογή. Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να προκρίνει κάτι τέτοιο. Θα επιδιώξει να δώσει τη μάχη του μέχρι τέλους μήπως και αναστρέψει το κλίμα μέσω των γνωστών επιθέσεών του κατά πάντων;
Το πιθανότερο είναι ότι θα «παίξει» το χαρτί της πόλωσης με στόχο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη, περιμένει και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βολιδοσκοπήσει προθέσεις και μετά θα αποφασίσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, την τελική επιλογή θα την κάνει ο κ. Τσίπρας. Οπως συμβαίνει πάντα στις μεγάλες αποφάσεις, ο ηγέτης είναι εκείνος που αναλαμβάνει το ρίσκο και την ευθύνη.
Η ώρα αυτή πάντως πλησιάζει, καθώς εάν φτάσουμε στο τέλος του χρόνου και η κατάσταση συνεχίζεται όπως είναι σήμερα, τότε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα έχουν βυθιστεί μέσα σε μια δίνη από την οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να βγουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια