Μπάσκετ: «Κόκκινος τυφώνας» ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό 88-63

Το  πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι, βάφτηκε κατακόκκινο. Ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός... ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 88-63 και κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο, που αναμένεται και φέτος να κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν με 48 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 20 (!) επιθετικά, παίρνοντας 28 πόντους από δεύτερες επιθέσεις, 23 περισσότερους από τον κάκιστο και στις δύο πλευρές του παρκέ, Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε μία ταχύτητα τουλάχιστον πάνω από τον Παναθηναϊκό σε άμυνα και επίθεση αλλά κυρίως στην σκέψη. Οι γηπεδούχοι μετά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο παιχνίδι, κυνήγησαν κάθε φάση, βρήκαν από την άμυνά τους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε βοήθειες από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε.

Οι αριθμοί άλλωστε επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός πήρε 52 πόντους από τους παίκτες του πάγκου έναντι 27 του Παναθηναϊκού, 19 πόντους από λάθη αντιπάλων (έναντι 6), 28 πόντους από δεύτερες προσπάθειες κυρίως μετά από επιθετικό ριμπάουντ (έναντι 5), ενώ οι πόντοι στον αιφνιδιασμό ήταν 17-4!

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα, δίχως τον Μπουρούση στο παρκέ, να κάνει παιχνίδι κοντά στο καλάθι, έχασε μέτρα στο σετ παιχνίδι, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να έχει σωστές επιστροφές ώστε να παίξει άμυνα στο τρανζίσιον, ενώ οι περιφερειακοί του ήταν εκτός κλίματος αγώνα. Ακόμα και η άμυνα του ψηλού πάνω στον Σπανούλη ουσιαστικά δεν είχε αποτέλεσμα μιας και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν σκόραρε αλλά μοίρασε ασιστ και εκμεταλλεύτηκε τους ψηλούς και κυρίως τον Μπιρτς.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-32, 68-49, 88-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 9, Σπανούλης 2 (7 ασ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέσκι 15 (3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Ν. Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Μποχωρίδης, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια