Υπουργός Ιράκ: Διαστημόπλοια έφευγαν από εδώ 7.000 χρόνια πριν

Ένας Ιρακινός υπουργός υποστήριξε ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι ταξίδεψαν με διαστημόπλοια μέχρι τον Πλούτωνα πριν χιλιάδες χρόνια.

Ο Καζέμ Φιντζάν, υπουργός Μεταφορών του Ιράκ, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ντι Καρ, στο νότιο Ιράκ, ότι το πρώτο αεροδρόμιο (διαστημοδρόμιο) χτίστηκε στη Μεσοποταμία στο 5.000 π.Χ.

Όπως εξήγησε, ο αρχαίος πολιτισμός των Σουμέριων, ένα από τα αρχαιότερα έθνη της γης, χρησιμοποιούσαν το διαστημοδρόμιο για διαστημική εξερεύνηση και μάλιστα ανακάλυψαν τον Πλούτωνα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα The New Arab.

Θεωρείται ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι εγκαταστάθηκαν στη νότια Μεσοποταμία, τώρα νότιο Ιράκ, μεταξύ του 5.500 και 4.000 π.Χ.. Ανέπτυξαν την καλλιέργεια της γης, το εμπόριο και τις τέχνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The New Arab, ο κ. Φιντζάν επικαλέστηκε την εργασία του Ρώσου καθηγητή και ειδικού στους Σουμέριους, Σάμιουελ Κράμερ, που μελέτησε τους σουμερικούς μύθους και έγραψε σχετικά με τις γνώσεις τους γύρω από το ηλιακό μας σύστημα.

Πολλά αρχαία ερείπια των Σουμερίων, που έχουν βρεθεί στη Ντι Καρ, όπως οι αρχαίες πόλεις Εριντού και Ουρ, όπου βρίσκεται και το αρχαίο ζιγκουράτ (πυραμίδα) της Ουρ, ανασκάφτηκαν τη δεκαετία του 1930 και από τότε έχουν μερικώς αναστηλωθεί.

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης, απευθυνόμενος στους έκπληκτους δημοσιογράφους, ότι και οι άγγελοι «ήταν όλοι Σουμέριοι» και ότι «τα σουμερικά διαστημόπλοια έφευγαν από εδώ για άλλους πλανήτες».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια