«Yes man» στον Γερασίμωφ η Άγκυρα για το Συριακό!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Την σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τον πόλεμο στην Συρία ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, στρατηγού Βαλερύ Γερασίμωφ στην Άγκυρα, οι Τούρκοι ουσιαστικά παραδοθήκαν στην απαίτηση της Ρωσίας να παραδώσουν τα εδάφη από όπου θα εκδιώξουν τους Ισλαμιστές στον συριακό καθεστώς, κάνει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, στο κυριακάτικο φύλο της.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, στις συζητήσεις που έγιναν στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο μεταξύ των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των δυο χωρών, οι Ρώσοι απαίτησαν από την Τουρκία να προχωρήσει προς ελάφρωσει του συριακού στρατού που πολιορκεί την ευρύτερη περιοχή του Χαλεπιού να εκδιώξει τους Ισλαμιστές από την πόλη El Bab και στη συνέχεια να συναντήσει τον συριακό στρατό προς τα νότια, στον οποίο θα υπακούσει για να προστατέψει την ακεραιότητα της Συρίας.

Με λίγα λόγια ενώ μέχρι τώρα η Άγκυρα έβγαζε «σπυράκια» κάθε φορά που γίνονταν λόγος για το συριακό καθεστώς και τον Άσαντ, τώρα σαν… αρνάκι κάθεται στο τραπέζι με τους Ρώσους για να συζητήσουν πως θα προστατέψουν την Δαμασκό.

Αύριο, όπως αναφέρουν κάποια τουρκικά δημοσιεύματα, δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να υποδέχεται με δάκρυα τον… αδερφό του Άσαντ!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια