Το υπερόπλο του Β.Πούτιν: Tο υποβρύχιο Κ-551 «Vladimir Monomakh» με δυνατότητα πλήγματος σε όλο το δυτικό ημισφαίριο έλαβε θέση μάχης στον Ειρηνικό | Bίντεο

Ο τρόμος της Δύσης, το καμάρι του Ρωσικού Στόλου το νεώτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων Κ-551 Vladimir Monomakh, με 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους νέας γενιάς RSM-56 BULAVA και δυνατότητα πλήγματος σε κάθε περιοχή του δυτικού ημισφαιρίου βρίσκεται πλέον στην έδρα του στο Βιλούτσινσκ στην χερσόνησο της Καμτσάκας όπου σταθμεύουν τα υποβρύχια του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού.

Το υποβρύχιο παραδόθηκε στην νέα διοίκηση έχοντας ολοκληρώσει σειρά δοκιμών στην Βόρεια Θάλασσα μεταξύ των οποίων και βολές πυραύλων.
Το υποβρύχιο που είναι το τρίτο της κλάσης Borey αποτελεί την ενίσχυση της ρωσικής δύναμης στον Ειρηνικό και είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπιστεί από εχθρικούς αισθητήρες
Μάλιστα κατά την τελετή αποδοχής ο υποναύαρχος και διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού Ιγκόρ Οσίποβ συνεχάρη όλα τα μέλη του πληρώματος για την άριστη και ταχεία απόδοση στα σενάρια των δοκιμών.
Η κλάση Borey (Ρωσικά: Борей; ή κατά NATO: Dolgorukiy class) είναι η πιο σύγχρονη κλάση υποβρυχίων του ρωσικού ναυτικού και σκοπό έχει να αντικαταστήσει τα σκάφη των κλάσεων Delta III, Delta IV και Typhoon.

Ήδη σε υπηρεσία βρίσκονται ακόμα 2 σκάφη της κλάσης, τα K-535 Yuriy Dolgorukiy και K-550 Aleksandr Nevskiyενώ ακόμα 4 της αναβαθμισμένης κλάσης Project 955A ή Borey II βρίσκονται υπό κατασκευή με επιπλέον 2-3 υποβρύχια να αναμένουν το πράσινο φως για την εκκίνηση της ναυπήγησής τους.
Το υποβρύχιο K-551 Vladimir Monomakh όπως και όλα του Project 955 έχουν μήκος 170μ., πλάτος 13,5μ. και βύθισμα 10μ. πλήρωμα 107 ατόμων ικανότητα να αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων σε κατάδυση, μέγιστο βάθος επιχειρήσεων τα 450μ, ενώ η αυτονομία χάρη στον πυρηνικό αντιδραστήρα ΟΚ-650 είναι πρακτικά απεριόριστη, και μόνο οι ανάγκες ανεφοδιασμού σε τρόφιμα του πληρώματος είναι αυτές που μειώνουν την αυτόνομη δράση του που όμως δεν είναι λιγότερες από 90 ημέρες.

Το εκτόπισμα σε κατάδυση φτάνει τους 24.000 τόνους πλήρους φορτίου(14.720 τόνοι στην επιφάνεια).
Ο οπλισμός του είναι ιδιαίτερα ισχυρός και αποτελείται από τους 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους νέας γενιάς RSM-56 BULAVA(κατά ΝΑΤΟ SS-NX-30) που είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε αποστάσεις μέχρι και τα 9.300χλμ. με υψηλή ακρίβεια ενώ κάθε πύραυλος φέρει μεταξύ 6-10 MIRV δηλαδή πυρηνικές κεφαλές ανεξάρτητης σκόπευσης και τερματικής καθοδήγησης των 150kt έκαστη καθιστώντας έτσι το υποβρύχιο ικανό να πλήξει μεταξύ 96-160 διαφορετικούς στόχους.
Ο δευτερεύον οπλισμός του υποβρυχίου αποτελείται από 6 τορπιλοσωλήνες των 533mm και 6 των 324mm για ένα σύνολο 24 τορπιλών και πυραύλων κατηγορίας κρουζ μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί από τις επιχειρήσεις στην Συρία Kalibr.

Πραγματικό φόβητρο…









* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια