Αιφνιδιαστική αντεπίθεση του ΡΚΚ στην Siirt - Σκοτώθηκαν 30 Τούρκοι στρατιώτες | Βίντεο

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

26 Tούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν στην μεγάλη κουρδική αντεπίθεση των δυνάμεων του ΡΚΚ στην Siirt  και 4 ακόμη λοχίες σκοτώθηκαν στο Semdinli.

Οι τουρκικές ΕΔ έχουν ξεκινήσει την επιχείρησή τους στην Siirt από τις 20 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Garısa με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων Cobra με το πρώτο φως στις 03:45

Η επιχείρηση αργότερα επεκτάθηκε και στις περιοχές του Eruh, Beşa Dırıjkê, Ebubekiran, αλλά και στα υψώματα Cudi και Koçer. Ακόμα και παρακρατικοί από την περιοχή του Batman έχουν ενταχθεί στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Oι επιχειρήσεις των Τούρκων στην Siirt εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με αυτές στην Συρία. Οι τουρκικές ΕΔ επιχειρούν να αποκόψουν τις δυνάμεις του ΡΚΚ από εκείνες του συριακού YPG

Aυτό που όμως δεν περίμεναν οι Τούρκοι Επιτελείς ήταν η δυνατότητα των Κούρδων να προχωρήσουν σε αντεπίθεση η οποία τελικώς απεδείχθη επιτυχημένη.

Αυτό που τρέμουν οι Τούρκοι είναι η δυνατότητα πλέον του YPG να καταλάβει την «πρωτεύουσα» των ισλαμιστών την Ράκκα και να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κουρδικού κρατικού μορφώματος.

Η καταστολή της κουρδικής εξέγερσης στην ΝΑ Τουρκία έχει την απόλυτη προτεραιότητα.

Η έλλειψη έμπειρων στελεχών μετά τις εκκαθαρίσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και τον συντονισμό των τουρκικών ΕΔ.

Ειδικά στον συντονισμό έχει παρατηρηθεί σοβαρό πρόβλημα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές ομάδες Τούρκων στρατιωτών περικυκλώθηκαν και εκμηδενίστηκαν από κουρδικές ενέδρες. Αυτό συνέβη και στην τελευταία αντεπίθεση του ΡΚΚ όπου υποχωρούσες τουρκικές ομάδες κυριολεκτικά έχασαν τον δρόμο τους στα τραχειά υψώματα του τουρκικού Κουρδιστάν.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια