Συνδεδεμένη αυτοκίνηση από Renault, Nissan και Microsoft

Η Renault έρχεται σε συνεργασία με τη Nissan και την Microsoft με σκοπό τους τη διασύνδεση μεταξύ των οχημάτων


Οι Renault, Nissan και Microsoft ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται με σκοπό τους την ανάπτυξη τεχνολογιών που βοηθούν στην επικοινωνία και σύνδεση μεταξύ των οχημάτων.
 
Η συνεργασία αυτή έχει ως σκοπό της την καλύτερη πλοήγηση των έξυπνων οχημάτων, την παρακολούθηση του στόλου των οχημάτων, τον απομακρυσμένο έλεγχό των αυτοκινήτων, την ενοποίηση της μίας mobile πλατφόρμας με την άλλη, καθώς και την λήψη πακέτων αναβάθμισης με ασύρματο τρόπο.

Η συνεργασία της Renault με τη Nissan δεν είναι κάτι νέο, αφού ισχύει από το 1999 και έχει δώσει καρπούς στον τομέα των κινητήρων και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ η Microsoft φιλοδοξεί να βρει νέες υλοποιήσεις και χρήσεις για την πλατφόρμα της, Azure. Ένας τομέας που ενδιαφέρει την κοινοπραξία είναι εκείνος της ανάπτυξης τεχνολογίας επικοινωνίας, όχι μόνο για τους επιβάτες που θέλουν να είναι σε επαφή, αλλά και με διάφορες υπηρεσίες, όπως είναι η πληρωμή διοδίων και άλλες.

Η συνεργασία αυτή μεταξύ της Nissan, της Microsoft και της Renault αναμένεται να δώσει αρκετά δείγματα γραφής, καθώς εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, ενώ δεν περιορίζεται από τα στενά γεωγραφικά όρια μίας χώρας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια