Ο ΡΚΚ μετακινεί εκατοντάδες μαχητές στην βόρειο Συρία και μαζί με το PYD θα αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό στην Ιεράπολη

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Οδεύουμε ολοταχώς προς έναν άγριο και σφοδρό πόλεμο με το φόντο το   υπό δημιουργία κράτος του Κουρδιστάν,  με την νέο-οθωμανική Τουρκία να μην υποχωρεί από τις απαιτήσεις της ούτε βήμα απέναντι σε «φίλους» και «εχθρούς» .

Παρά τις συνεχείς πιέσεις των ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός Τούρκοι και Κούρδοι της Συρίας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση,  εκτός από μια προσωρινή «παύση»  σήμερα και ενδεχομένως και αύριο .

Στο παιχνίδι όμως  το οποίο «χοντραίνει» επικίνδυνα εισέρχεται και το ΡΚΚ  , ο ηγέτης του οποίου  υποσχέθηκε να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί τη βόρεια Συρία και να βοηθήσει το PYD, εάν οι  μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης «FSA» και οι Τούρκοι ξεκινήσουν επίθεση εναντίον της  Ιεράπολης  στην Συρία.

Ο Duran Kalkan, ο ηγέτης της  οργάνωσης  του PKK, ορκίστηκε να υπερασπιστεί τη βόρεια Συρία, αποστέλλοντας  χιλιάδες μαχητές  εάν η Τουρκία και οι Σύροι αντικαθεστωτικοί  χτυπήσουν την Ιεράπολη .

Πληροφορίες στον διεθνή τύπο κάνουν λόγο για μαζικές μετακινήσεις Κούρδων από την Τουρκία στην Συρία.

Εκτιμήσεις διεθνών αμυντικών αναλυτών τονίζουν ότι μέσα σε αυτό το «καυτό σκηνικό», οι Κούρδοι του Ιράκ δεν πρόκειται να μείνουν αμέτοχοι , ειδικά όταν διακυβεύεται η μελλοντική δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν , το οποίο θέλουν να επιβάλουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι Κούρδοι του Ιράκ δέχθηκαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων από το Βερολίνο , η οποία εμπεριείχε όλα τα « καλούδια»,   στον τομέα «φορητός οπλισμός», περιλαμβάνοντας από αυτόματα τυφέκια  , νάρκες κατά προσωπικού και αρμάτων μέχρι αντιαρματικά  κά.

Μέρος αυτού του οπλισμού είναι  σίγουρο ότι θα καταλήξει με τον ένα ή τον άλλο  τρόπο στα χέρια των Σύρων Κούρδων, με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά για Τούρκους, Τουρκμένους και Σύρους αντικαθεστωτικούς.

« [Η Τουρκία εισέρχεται στην Συρία] αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα», είπε ο Καλκάν, προσθέτοντας ότι το PKK είναι έτοιμος να παράσχει πραγματική στήριξη στον  PYD, αν χρειαστεί.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια