Από τον Φαμπρ στον Monsieur Ζακ Λε Παπ

«Η χώρα έχει προδοθεί από την ηγεσία της και παραδόθηκε στους ξένους». Η πρώτη (και χειρότερη) υποψία των Ελλήνων άμα τη υπογραφή του πρώτου Μνημονίου δεν έχει πάψει να επιβεβαιώνεται σε καθημερινή βάση.

Όσοι συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο πλιάτσικο και στην εκποίηση των ασημικών της πατρίδας ειρωνεύονται εκείνους που λένε την αλήθεια απροσχημάτιστα και τους μέμφονται ως «συνωμοσιολόγους» και «λαϊκιστές».

Και τα γεγονότα που προκύπτουν και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τις αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις επαληθεύουν όσα ισχυρίζονται οι «συνωμοσιολόγοι» και οι «λαϊκιστές». Μία από τις πολλές εκτιμήσεις των Ελλήνων που δεν ντρέπονται να λένε την αλήθεια είναι πως η ξενοκρατία δεν θα αρκεστεί να διοικεί την κατεχόμενη αποικία της διά των ελληνόφωνων συνεργατών της, αλλά θα διορίσει αλλοδαπούς γκαουλάιτερ σε όλους τους σημαντικούς θεσμούς και οργανισμούς της χώρας μας.

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το βραχύτατο και συνάμα κωμικοτραγικό πέρασμα του Βέλγου Γιαν Φαμπρ από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ. Οι πρώτες εξαγγελίες του ήταν η αλλαγή του ονόματός του στο άχρωμο «Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου» και ο... εκβελγισμός του! Ο κ. Φαμπρ είπε νέτα σκέτα στους Ελληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες ότι τα πρώτα (τουλάχιστον) χρόνια της δικής του διοίκησης το φεστιβάλ θα είχε αμιγώς βελγικό χαρακτήρα και οι παραγωγές θα ανατίθεντο σε Βέλγους - κι όλα αυτά με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων!

Ευτυχώς, οι Ελληνες καλλιτέχνες αντέδρασαν δυναμικά και σφοδρά, και ο Φαμπρ έφυγε κακήν κακώς από τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ. Τώρα, όπως έγραψε η «δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδό της, μπαίνει «Γάλλος αφέντης στο Κατοχικό Ταμείο. Συνεργάτης της Λαγκάρντ, ο Monsieur Ζακ Λε Παπ που θα διαχειριστεί (!) εν λευκώ την εθνική μας περιουσία. Ενας σκληρός Γάλλος τεχνοκράτης με γερμανικές προδιαγραφές φαίνεται πως θα είναι ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, δηλαδή το “αφεντικό” του Κατοχικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που θα ελέγχει τη δημόσια περιουσία».

Η κατρακύλα συνεχίζεται επιταχυνόμενη...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια