FeaturedPost Slider Top

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αλλάζει «ριζικά» το τηλεοπτικό τοπίο! Εκτός εμβέλειας MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON! Όλο το παρασκήνιο

Οι τηλεοπτικές άδειες επιτέλους δόθηκαν και το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ριζικά από εδώ και στο εξής.
Μέσα σε 90 ημέρες οι μεγάλοι «χαμένοι» της υπόθεσης, MEGA,STAR,ALPHA και EPSILON TV αναμένεται να σταματήσουν να εκπέμπουν  από την Digea.

Φυσικά αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο καθώς μιλάμε για 4 από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Να αναφέρουμε ότι είναι άδηλο το τι θα κάνουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια ωστόσο αυτοί οι τρεις μεγάλοι παίκτες του ραδιοτηλεοπτικου πεδίου που δεν πηραν άδειες, είναι δύσκολο να αποδεχτούν ότι θα μείνουν οριστικά εκτός. Άρα η ενδιαφερονται για τις επόμενες άδειες, θεματικές η περιφερειακές, η θα προσφύγουν στις νέες τεχνολογίες. Δεν είναι τυχαίο ότι προ ημερών στην Βουλή ο κύριος Παναγιώτης Ψυχάρης, δήλωσε ότι το Μέγκα δεν πρόκειται να κλείσει και υπάρχει η λύση η της NOVA η του Οτε TV. Αυτό μπορεί να έχουν στο μυαλό τους και οι άλλοι καναλάρχες που δεν πήραν την πολυπόθητη άδεια. Να σημειωθεί ότι συμφερόντων Κοντομηνά που δεν πήρε την άδεια είναι και το κανάλι 9 το οποίο σήμερα εκπέμπει πανελλαδικά όπως επίσης και το κανάλι Μακεδονία που είναι συμφερόντων Κυριακού.
Με δεδομένο μάλιστα ότι οι δύο άδειες περιήλθαν στα χέρια ανθρώπων που μέχρι τώρα δεν είχαν κανάλι, δηλαδή του κυρίου Μαρινάκη και του κυρίου Καλογρίτσα, δεν αποκλείεται να δούμε συνεργασίες με τα υπάρχοντα κανάλια που έχουν έτοιμο τεχνολογικό εξοπλισμό και είναι πλαισιωμένα από δημοσιογράφους.

Αυτό βέβαια κάνει το μέλλον εκατοντάδων εργαζομένων να μοιάζει αβέβαιο καθώς όπως ανακοίνωσε και η κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου της Όλγα Γεροβασίλη:

Σε 90 ημέρες μετά τον διαγωνισμό, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών, δήλωσε, ήδη, μιλώντας στον Βήμα 99,5, η κυβερνητική εκπρόσωπος. Επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στη διαδικασία, κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες άδειες στο μέλλον.
«Η Digea οφείλει να προσαρμοστεί στη νομιμότητα. Παρ” όλο που η Digea, μέσα από ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό, είναι ο συνασπισμός των ίδιων των καναλαρχών, οι οποίοι θα κληθούν να κατεβάσουν το σήμα στους εαυτούς τους. Έτσι είναι η πραγματικότητα» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πλην των τεσσάρων: «Άλλα πανελλήνιας εμβέλειας (σ.σ. κανάλια), πέραν των τεσσάρων αδειών, όχι δεν θα υπάρξουν. Είναι σαφές αυτό. Αντιλαμβάνεστε ότι θα προκαλούσαμε ένα κακό προηγούμενο αν παρεμβαίναμε σε έναν υγιή ανταγωνισμό».

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα: «Καλώ τη ΝΔ να αλλάξει τη στάση της» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

«Με τη στάση της η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα, νομίζω ότι δείχνει πως προσπαθεί να τορπιλίσει αυτό τον διαγωνισμό, λέγοντας και διαδίδοντας ακόμα και ψευδείς πληροφορίες. Εν πάση περιπτώσει, η εκτίμησή μου είναι [...] ότι θα πρέπει να μην συγκαλύπτει το προηγούμενο καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας θα το έλεγα, ή στα όρια της νομιμότητας για κάποια σημεία, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα αυθαίρετο τηλεοπτικό τοπίο» σημείωσε.

Ως προς το αν μπορεί η ΝΔ να μην αναγνωρίσει τη νομιμότητα των αδειών που θα δοθούν η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Δηλαδή, τι εννοούμε; Ότι αν αύριο, ας πούμε, έρθει η ΝΔ και ακυρώσει τον διαγωνισμό, σε αυτούς που έχουν πληρώσει και έχουν πάρει τις άδειες, θα τους δώσει τα χρήματα πίσω; Τι ακριβώς θα συμβεί; Και πού θα βρει τα χρήματα; Να το πει στον ελληνικό λαό αυτό. Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

H απάντηση της Αντιπολίτευσης ήρθε άμεσα 

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογράμμισε ήδη σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η αρμοδιότητα για τις άδειες θα επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι άδειες θα είναι φυσικά περισσότερες από τέσσερις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος».

«Η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει «μαύρο» σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια. Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε. και στην κοινωνία. Ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στη λογική της πλειοδοσίας.

»Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι” αυτήν».

«Όσο για το «τζάμπα πέθανε», σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει το Μαξίμου και ειδικά ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεροβασίλη από την εποχή που προέτρεπαν τους Έλληνες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, που εδώ και μερικούς μήνες … κατήργησαν».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :