Αυτό είναι το νέο iPhone - Νέα προϊόντα και υπηρεσίες από την Apple

Παρουσιάζονται σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο


Ο ειδικός Τύπος και όχι μόνο συρρέει στην εκδήλωση της Apple στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ο Τιμ Κουκ, ο επικεφαλής της εταιρείας, αναμένεται να ανακοινώσει τους διαδόχους του iPhone 6S και 6S Plus.

Η παρουσίαση ξεκινά με ένα διασκεδαστικό βίντεο όπου βλέπουμε τον Τιμ Κουκ να φτάνει στην εκδήλωση τραγουδώντας στη θέση του συνοδηγού του παρουσιαστή μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής, όπως είχε κάνει πρόσφατα η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Μισέλ Ομπάμα.

Αυτή ήταν η αφορμή για την ανακοίνωση του carplay karaoke- εξάλλου ο Κουκ γρήγορα αναφέρθηκε στους 17 εκατομμύρια συνδρομητές της μουσικής υπηρεσίας Apple Music, πριν αναφερθεί στις δυνατότητες της υπηρεσίας και κυρίως στην αποτελεσματικότητά της να προωθεί νέα μουσική με επιτυχημένες προτάσεις. Στο Λονδίνο προγραμματίζεται ο εορτασμός 10 ετών του μουσικού φεστιβάλ της Apple, ένα φεστιβάλ που θα μεταδοθεί live.

Η παρουσίαση συνεχίζεται με αναφορά στο Apple Store από το οποίο έχουν γίνει 140 δισ. λήψεις app. Η αύξηση μάλιστα από τον Ιούλιο στον Αύγουστο ξεπέρασε το 106%, επεσήμανε ο Κουκ και συνέχισε αναφερόμενος στα διπλάσια έσοδα που απέφερε στην Apple και τους developers η διάθεση τόσο πολλών app σε σχέση με τον κύριο ανταγωνιστή του (Google Play Store).

Η ανακοίνωση όμως αφορά στη διάθεση games από το Apple Store: Ο πατέρας του Μάριο της Nintendo, Miyamoto, ανεβαίνει στη σκηνή. Μάριο στο iOS, ως Super Mario την εορταστική περίοδο στο App Store, πριν το τέλος του 2016.

Μετά την ανακοίνωση του Super Mario για το iOS (όχι όμως και του δημοφιλούς Pokemon Go), ο Τιμ Κουκ προβάλλει τη συμμετοχή της μεγαλύτερης τεχνολογικής εταιρείας των ΗΠΑ στο εγχείρημα ConnectED, προμηθεύοντας 4500 σχολεία με iPad. Επιπλέον, η Apple έχει αναπτύξει το περιβάλλον προγραμματισμού Swift Playgrounds for Kids, που διδάσκει προγραμματισμό σε Swift στους μαθητές και θα υιοθετηθεί από εκατοντάδες σχολεία από τη φετινή περίοδο.

iWork: Pages, Keynotes και Numbers
Η παρουσίαση συνεχίζεται με το πακέτο iWork, όπου εισάγεται η δυνατότητα real time collaboration, δηλαδή η υποστήριξη όλων των εφαρμογών της συνεργατικής διεκπεραίωσης πρότζεκτ, σε πραγματικό χρόνο και από διαφορετικές συσκευές Apple και το WWW. Επί σκηνής, ένα έγγραφο δημιουργείται με τη συνεισφορά κειμένου, φωτογραφιών, γραφημάτων από διαφορετικούς χρήστες σε Mac, iPhone, iPad, Web.

Ο Τιμ Κουκ επιστρέφει για να μιλήσει για το Apple Watch

O Κουκ αναφέρεται στις πωλήσεις του Apple Watch, αν και όχι με αριθμούς, όπου το έξυπνο ρολόι της Apple εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα, μετά τη Rolex.

To Pokemon Go θα είναι διαθέσιμο στο Apple Watch άμεσα -εντός του Σεπτεμβρίου-, ανακοίνωσε η Apple, μετά την σύντομη αναφορά στο WatchOS 3 που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο στην ετήσια WWDC.

Η Apple ανακοινώνει επίσης την επόμενη γενιά Apple Watch, όπως αναμενόταν. To "Apple Watch Series 2" είναι αδιάβροχο (σε πίεση νερού στα 50 μέτρα) στην sport έκδοσή του και έτσι στο εξής, θα φοριέται και στην πισίνα ή στη θάλασσα. Το ηχείο έχει αντικατασταθεί με ένα διαφορετικό σύστημα στο οποίο το ηχείο απωθεί το νερό.

Tα Apple Watch Series 2 έχουν ένα νέο διπύρηνο επεξεργαστή app και νέο τσιπ γραφικών που διπλασιάζουν τις επιδόσεις του Apple Watch, έχει δεύτερη γενιά display με διπλάσια φωτεινότητα 1000 κεριών (nits). Σημαντική επίσης, η ενσωμάτωση GPS (εντοπισμός θέσης, καταγραφή άσκησης, απόστασης) στα ρολόγια δεύτερης γενιάς της Apple. Στην επίδειξη, εκπρόσωπος της εταιρείας ανάπτυξης της εφαρμογής Viewranger έδειξε τις πληροφορίες που δείχνει για τη διαδρομή το Apple Watch χάρη στο GPS, τις ειδοποιήσεις/προειδοποιήσεις που είναι δυνατό να στείλει.

Η Apple συνεργάστηκε με την ERMIS για να πολλαπλασιάσει τις επιλογές στα καθημερινά ή επίσημα λουράκια και με τη Nike για τη διάθεση μιας σπορ εκδοχής σε μαύρο και κίτρινο ή τέσσερις συνολικά επιλογές συνδυασμού χρωμάτων που θυμίζουν περικάρπια, αλλά και software που παραπέμπει με ευκολία στο αντίστοιχο app για την εξυπηρέτηση της παρακολούθησης της άθλησης, αλλά και με νέα χαρακτηριστικά, όπως η ενημέρωση για την αθλητική δραστηριότητα φίλων, ως κίνητρο για περαιτέρω άσκηση.

Δύο μοντέλα του Apple Watch Series 2 θα διατεθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου αντί 369 δολαρίων και η σπορ εκδοχή με το λουράκι της Nike θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Η πρώτη σειρά Apple Watch θα ονομάζεται στο εξής Apple Watch Series 1 και η τιμή τους μειώνεται στα 269 δολάρια.

iPhone 7

Η παρουσίασή του ξεκινά με τη φωνή του Τζον Άιβι, του βραβευμένου σχεδιαστή της Apple, ο οποίος αναφέρεται στην αλλαγή της κατασκευαστικής διαδικασίας, και τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στο νέο iPhone. Τα χρώματα στα οποία θα διατεθεί το επόμενο iPhone είναι το νέο "Jet Black", Black, Gold, Silver και Rose Gold.

To νέο iPhone φέρνει αλλαγές στο Home button, το οποίο επανασχεδιάστηκε και κρύβει πίσω του τη μηχανή απτικής ανάδρασης, που αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με την πίεση που δέχεται από το δάκτυλο του χρήστη (όπως το Force Touch touchpad στους Mac).

To iPhone 7 θα είναι αδιάβροχο, με πιστοποίηση IP67 (αντοχή στο νερό και στη σκόνη).

Ιδιαίτερη αναφορά στην κάμερα 12Mpixel, OIS του νέου τηλεφώνου της Apple, με φακό 7 στοιχείων και aperture f/1.8, ταχύτερο αισθητήρα κατά 60% σε σχέση με την κάμερα του προγενέστερου μοντέλου. Επίσης, το φλας υποστηρίζεται από ένα σύστημα 4 LED. Η Apple αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας machine learning στον επεξεργαστή εικόνας στο iPhone 7 για την αναγνώριση των αντικειμένων της λήψης (σε 25ms).

Η FaceTime HD camera υποστηρίζει λήψεις στα 7Mpixel και διαθέτει τεχνολογία αυτόματης σταθεροποίησης εικόνας.

H dual lens camera θα εξοπλίσει το μεγαλύτερο μοντέλο, iPhone 7 Plus (ευρυγώνιος φακός και τηλεφακός), με τον Φιλ Σίλερ, επικεφαλής Marketing της εταιρείας, να επιδεικνύει φωτογραφίες υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, με δυνατότητα ρύθμισης του βάθους πεδίου σε πραγματικό χρόνο, «ένα χαρακτηριστικό που πολλές καλές DSLR δεν διαθέτουν για τη λήψη καλύτερων πορτραίτων» και δυνατότητα zoom (2Χ optical, έως 10X digital).

Χρειάστηκε θάρρος, είπε ο Φ.Σίλερ για να εγκαταλείψουμε τη στάνταρτ υποδοχή του μικροφώνου. Το iPhone 7 θα υποστηρίζει την ασύρματη μετάδοση ήχου στα ακουστικά, παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος. H Apple ανακοινώνει τα νέα ασύρματα Apple Airpods, earpods σχεδιασμένα από τον Άιβι, με τσιπ W1 για την ασύρματη δικτύωση. Τα νέα ακουστικά έχουν σειρά αισθητήρων και μικρόφωνο που τους επιτρέπουν τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής μέσω εντολών προς την ψηφιακή βοηθό Siri, την εκκίνηση της λειτουργίας τους μόνο όταν φοριούνται, με αυτονομία 5 ωρών με μια φόρτιση, χωρίς να χρειαστεί ζεύξη με το iPhone, παρά μόνο η επιλογή Connect. Τα πρώτα ασύρματα earpod της Apple θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου, αντί 159 δολαρίων.

Εκτός από τα earpods, η Apple ανακοίνωσε νέες σειρές ακουστικών από την εξαγορασθείσα Beats.

Το iPhone 7 βασίζεται στο νέο Α10 τσιπ και έχει αυξημένη αυτονομία σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα: 13 ώρες ασύρματης μετάδοσης βίντεο στο iPhone 7 και έως και 14 ώρες στο iPhone 7 Plus. Για την ασύρματη μετάδοση μουσικής, τα νέα μοντέλα αντέχουν 40 και 60 ώρες αντίστοιχα.

Αμφότερα τα μοντέλα θα διατεθούν με χωρητικότητα 32GB, 128GB και 256GB. Οι τιμές για τα νέα iPhone στις ΗΠΑ ξεκινούν από τα 649 δολάρια. Οι τιμές για το iPhone 7 Plus ξεκινούν από τα 769 δολάρια.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια