Ξεκινάει ο εφιάλτης του Ερντογάν: H Toυρκία αναπτύσσει δυνάμεις στα σύνορα της επαρχίας Ράκα

Η Ρωσία μεταφέρει ξανά Su-34 και Tu-22M3 στο Ιράν


Του Βασίλη Καπούλα

Ξεκινάει ο εφιάλτης των Τούρκων: O τουρκικός Στρατός έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει δυνάμεις στα σύνορα με τη Ράκα κοντά στην Tal Abyad και Kobane ενώ την εμφάνιση τους έκαναν και ελικόπτερα Sikorsky S–70Α (βίντεο παρακάτω).

Σύμφωνα με κουρδικές και ιρανικές πηγές έχει μεταφέρει μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης LE02A4 και M60T Sabra.

Όπως σας έχουμε μεταφέρει, από την Πέμπτη ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει πει ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει την μεγαλύτερη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία εναντίον του PKK ενώ έχει δηλώσει ετοιμότητα για έναρξη επιχείρησης κατάληψης της Ράκα όπως έχουμε πει σε άλλο άρθρο μας.

Την ίδια στιγμή ένα μήνα μετά την χρήση της ιρανικής βάσης Hamedan, η Ρωσία αποφάσισε να στείλει ξανά μαχητικά Su-34 και στρατηγικά βομβαρδιστικά  Tupolev Tu-22M3s προκειμένου να ξεκινήσουν βομβαρδισμοί στην ανατολική Συρία.

«Θα πάρει μια βδομάδα, αεροσκάφη An-124 Ruslan και Ilushin Il-76 θα πραγματοποιήσουν δεκάδες πτήσεις ώστε να προετοιμαστεί η βάση για να φιλοξενήσει Sukhoi Su-34s και Tupolev Tu-22M3s» ανέφερε ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Ρωσία αναβαθμίζει πλήρως τη βάση διαψεύδοντας όσους έγραφαν για προβλήματα στις σχέσεις Ιράν-Ρωσίας και διάφορα τέτοια φαντασιόπληκτα σενάρια.

Συγκεκριμένα αποστέλνονται συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ, κτλ ενώ μεταφέρονται εκατοντάδες οπλικά συστήματα και συγκεκριμένα βόμβες αέρος αέρος και αέρος-εδάφους.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες το πολύ σε 2 εβδομάδες ώστε να φιλοξενηθεί μεγάλος αριθμός αεροσκαφών, μεγαλύτερος από την προηγούμενη φορά.

Τη προηγούμενη φορά η αναβάθμιση διήρκεσε μόλις 1 εβδομάδα.

Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα και…εικόνες από την καταστροφή των τουρκικών αρμάτων μάχης. Χτες είχε δώσει το βίντεο όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Υποχείριο η Τουρκία στα χέρια της Ρωσίας, Θα προχωρήσει μέχρι εκεί που θα της επιτραπεί.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια