Drone που διπλώνεται λανσάρει η GoPro

Ένα drone που διπλώνεται και μπορεί να χωρέσει σε ένα σακίδιο παρουσίασε η γνωστή κατασκευάστρια καμερών, GoPro.


Το όνομά του είναι Karma, και επίσης διαθέτει έναν αφαιρούμενο σταθεροποιητή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου των «κουνημένων» φωτογραφιών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα action camera που μπορεί να ελέγχεται με φωνητικές εντολές, καθώς και μια pay-to-use υπηρεσία video sharing.
Η GoPro ελπίζει τα νέα αυτά προϊόντα να αλλάξουν την πορεία της, καθώς η εταιρεία σημείωσε ζημίες τα τελευταία τρία τρίμηνα, ύψους 233,7 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η GoPro είχε αρχικά ανακοινώσει τα σχέδιά της για τη δημιουργία του δικού της drone τον Μάιο του 2015, και είχε σχεδιάσει να αρχίσει την πώλησή του στο πρώτο μισό αυτού του έτους.
Το Karma δεν είναι το πρώτο drone που μπορεί να διπλώνεται, αλλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στο αεροσκάφος να μεταφέρεται σε ένα σχετικά μικρό σακίδιο, το οποίο είναι «τόσο άνετο, που οι χρήστες θα ξεχνούν ότι το φορούν».
Επίσης, το άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο αφαιρούμενος, τριών αξόνων, σταθεροποιητής του, που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών σαν να ήταν από κανονική, σταθερή κάμερα. Υπό κανονικές συνθήκες, απαιτείται η αγορά μιας ξεχωριστής συσκευής (gimbal) για αυτό.
Το κόστος του drone ανέρχεται στα 799 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου. Σε συνδυασμό με την κάμερα Hero5 Black, το κόστος φτάνει τα 1099 δολάρια.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IHS Markit, οι πωλήσεις των «καταναλωτικών» drones θα αυξηθούν, από τα τρία εκατομμύρια όπου βρίσκονται φέτος, στα 6,7 εκατομμύρια το 2020.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια