FeaturedPost Slider Top

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Χάος στην Συρία: Ομάδες ισλαμιστών υποστηριζόμενες από την CIA συγκρούονται με αυτές του Πενταγώνου και όλοι μαζί κυνηγούν... Αμερικανούς!

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ολοκληρωτικά έχουν χάσει τον έλεγχο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο συριακό έδαφος και πλέον ομάδες ισλαμιστών που χρηματοδοτούνται από διαφορετικά μέρη του «βαθέως» αμερικανικού κράτους συγκρούονται μεταξύ τους στην περιοχή που περιλαμβάνεται μεταξύ των τουρκικών συνόρων και του Χαλεπίου.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων που δρουν στην Συρία δεν είναι πλέον ασφαλή και στο απυρόβλητο. Πολλοί πρώην «σύμμαχοι» ισλαμιστές θέλουν τα κεφάλια τους ως τρόπαια.

Οι συγκρύσεις έχουν ενταθεί τους τελευταίους δύο μήνες καθώς εξοπλισμένες ομάδες ισλαμιστών από την CIA πυροβολούνται με ομάδες ισλαμιστών που εξοπλίζονται απο το Πεντάγωνο και δη από τις αμερικανικές ΕΔ καθώς πραγματοποιούν μανούβρες εντός αμφισβητούμενων περιοχών στα βόρεια του Χαλεπίου

Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από επίσημους αλλά και διοικητές των ισλαμιστών. Φυσικά η όλη ιστορία αποτελεί πραγματικό «ξεβράκωμα» για τις ΗΠΑ διότι η ιστορία αποκαλύπτεται σε μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εφημερίδες τους LA Times και γίνεται αντιληπτός ο ρόλος των ΗΠΑ στην αιματηρή αυτή σύγκρουση που έχει στοιχίσει 300.000 ζωές ή 430.000 κατά άλλες πηγές.

Συν τοις άλλοις πρόκειται για ισλαμιστές που όλοι στην Δύση θα τους βρουν μπροστά τους στο μέλλον εντός των κοινωνιών τους και αν στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι ο Ατλαντικός είναι αρκετά μεγάλος για να μην εμφανιστούν και στην δική τους επικράτεια κάνουν πολύ μεγάλο ιστορικό λάθος.

Στα μέσα Φεβρουαρίου μια εξοπλισμένη από την CIA ομάδα αποκαλούμενη Fursan al Haq, ή αλλιώς Knights of Righteousness, εκδιώχθηκε από την πόλη Marea, 20 μίλια βόρεια του Χαλεπίου από την υποστηριζόμενη από το Πεντάγωνο κουρδική  Syrian Democratic Forces η οποία κινήθηκε από τις κουρδικές ελεγχόμενες της Ανατολής.

«Οποιαδήποτε φατρία μας επιτεθεί ανεηάρτητα από που λαμβάνει υποστήριξη θα την πολεμήσουμε» είπε ο Fares Bayoush,ο αρχηγός της Fursan al Haq.

Οι ισλαμιστές του FSA που μέχρι και χθες θεωρούνταν χορηγούμενοι από την CIA περιγράφουν παρόμοιες συγκρούσεις στην πόλη κλειδί της Azaz, βασικό σημείο εφοδιασμού των ισλαμσιτών μεταξύ του Χαλεπίου και των τουρκικών συνόρων

Οι επιθέσεις μεταξύ ομάδων που σπονσοράρονται από τους Αμερικανούς δείχνει την δυσκολία συντονισμού από τις ΗΠΑ αυτών των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να ρίξουν με παράνομα μέσα την κυβέρνηση Άσαντ και ταυτόχρονα να εξοντώσουν το ISIS.

Ένα Ισλαμικό Κράτος το οποίο δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς.Χιλιάδες μαχητές με αμερικανικό οπλισμό έσπευσα στις τάξεις του.

Είναι πλέον ένας πολύπλευρος και περίπλοκος πόλεμος όπου κανείς δεν ελέγχει κανένα και όλοι μισούν τον διπλανό τους. Είναι έτσι; Όχι!

Οι Τούρκοι ελέγχουν αρκετές ομάδες κυρίως λόγω των Τουρκομάνων μαχητών.

Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε χθες ο FSA στα βόρεια της χώρας έστρεψε τους μαχητές του εναντίον των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που δρουν στην Αλ Ραΐ όπου και τους εκδίωξαν υπό την απειλή του αποκεφαλισμού τους!

Όπως έγινε γνωστό οι "μετριοπαθείς" ισλαμιστές, του FSA που στην πραγματικότητα είναι ο ISIS με διαφορετικές στολές, είπαν ότι "Χριστιανοί και Αμερικανοί" δεν έχουν θέση ανάμεσά μας".

Πάντως αμέσως ξεκίνησαν οι επιθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους υποτιθέμενους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές που ακούγονται στο βίντεο να φωνάζουν «αμερικανικά γουρούνια».

Όπως γίνεται κατανοητό οι Αμερικανοί κυριολεκτικά γλύτωσαν τις ζωές τους.


Αμέσως μετά αμερικανικά μαχητικά έπληξαν τις θέσεις του FSA υπό το επίσημο πρόσσχημα του «λάθους». Φυσικά δεν υπήρξε κανένα λάθος ήταν η τιμωρία των μαχητών του FSA οι  οποίοι στράφηκαν εναντίον αυτών που τους πλήρωναν,τάιζαν και εξόπλιζαν.

Αυτά η αμερικανική πολιτική δεν τα δέχεται και είναι αμείλικτη. Όμως επί της ουσίας δεν αλλάζει το γεγονός ότι η παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή καθίσταται πλέον επισφαλής.

Οι μόνοι σύμμαχοί τους ήταν ο FSA. O επονομαζόμενος New Syrian Army που δημιούργησαν πρόσφατα δεν χαίρει καμίας ισχύος και θεωρείται μια αδύναμη οντότητα.

Ο λόγος που υπήρξε αυτή η άμεση διάρρηξη των σχέσεών τους με τα πρώην «αφεντικά» τους ήταν απλός:

Προχθες Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Tal Abyad υψώνοντας την αμερικανική σημαία στις θέσεις των Κούρδων YPG και SDF ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να μην επιχειρήσουν να επιτεθούν.

Οι αμερικανικές σημαίες είναι ορατές στην Τουρκία στο συνοριακό πέρασμα Akcakale στη ΝΑ Sanliurfa.

Οι Αμερικανοί υπερεκτίμησαν τις ικανότητες ελέγχου στις ομάδες των ισλαμιστών. Τους έλεγχαν όσο τους το επέτρεπε η Άγκυρα και η Σ.Αραβία. Τώρα όμως με την πρώτη έχει σχέσεις ρηξης αλλά και με την δεύτερη οδεύει σε παρόμοια κατάσταση όπως αποδεικνύει και το ψηφισθέν νομοσχέδιο που επιτρέπει στις οικογένειες των θυμάτων της 11/9/2001 να απαιτήσουν αποζημιώσεις από το Ριάντ!

Οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στην Συρία και από την στιγμή που δεν διαθέτουν πλέον τους ισχυρούς μεσαζοντες που είχαν δεν μπορούν να οργανώνουν επιχειρήσεις πλην ίσως σε περιοχές που ελέγχονται αποκλειστικά από Κούρδους. Έτσι λοιπόν οι μόνες δυνάμεις που έχει δημιουργήσει το Πεντάγωνο με δική του εμπλοκή στην Συρία και είναι πιστές είναι οι περιβόητες αραβοκουρδικές SDF. Προς ώρας βέβαια καθώς όλα είναι ρευστά και αλλά ζουν κάθε στιγμή.

«Βλέπουμε προσπάθειες για ανασυγκρότηση μεταξύ των τρομοκρατών αυτών», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«'Οσον αφορά τη Ρωσία, πληροί όλες τις υποχρεώσεις της», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η Μόσχα έχει καταλήξει στις απαραίτητες συμφωνίες με τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Μπισκέκ, στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι ελπίζει οι ΗΠΑ να μείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους για τη Συρία και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως μια εκεχειρία στη σύγκρουση στη Συρία είναι ο κοινός στόχος και της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι «θετικός» για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ουάσινγκτον για τη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι θα ήθελε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια εκ μέρους των ΗΠΑ.

«Είμαστε περισσότερο θετικοί παρά αρνητικοί» για την εκεχειρία. Θα ήθελα να είμαστε ειλικρινείς ο ένας απέναντι στον άλλον (...). Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κρύβουμε συμφωνίες», πρόσθεσε αναφερόμενος στην άρνηση των ΗΠΑ να παρουσιάσουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις λεπτομέρειες της συμφωνίας επισήμως για λόγους «επιχειρησιακής ασφάλειας».

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές στους δημοσιογράφους στο Μπισκέκ, στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Αναφέρθηκε επίσης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ λέγοντας ότι η Μόσχα θα στηρίξει οποιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε χώρα που είναι «φιλικό με εμάς».

Μιλώντας για την Ουκρανία, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις επαφές με το Κίεβο.

Η κυβέρνηση του Κιέβου πολεμά τους ένοπλους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο στη Ρωσική Ομοσπονδία για την ανάδειξη της νέας Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Πούτιν έκανε λόγο για «προσπάθειες χειραγώγησης» της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :