Επιστήμονες του CERN έτοιμοι να ανακαλύψουν και άλλα σύμπαντα με μία νέα θεωρία | Βίντεο

Είμαστε κοντά στην ανακάλυψη για να μάθουμε αν ζούμε σε ένα σύμπαν που είναι μέρος ενός Πολυσύμπαντος.


Με πολλές διαφορετικές θεωρίες και πολύπλοκα μαθηματικά, οι επιστήμονες έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο ότι υπάρχον άπειρα σε αριθμό παράλληλα σύμπαντα που γειτνιάζουν με το δικό μας και αλληλεπιδρούν με διαφορετικές πραγματικότητες.

Η «θεωρία των χορδών» είναι μία από τις πιο γνωστές θεωρίες στην επιστημονική κοινότητα, η οποία εξηγεί ότι τα πάντα στην ύπαρξη τους απαρτίζονται από «χορδές» που δονούνται με διαφορετικό ορισμό.
-Η βασική υπόθεση είναι ότι αντί για στοιχειώδη σωματίδια, που είναι σημειακά σωματίδια, έχουμε μια παλλόμενη χορδή. Τα διαφορετικά σωματίδια στη φύση, όπως το ηλεκτρόνιο, τα κουάρκς ή το φωτόνιο, αντιστοιχούν σε διαφορετικές καταστάσεις της ίδιας παλλόμενης χορδής. Η κβαντομηχανική χαρακτηρίζεται από την αρχή της απροσδιοριστίας που μας λέει ότι δεν μπορούμε να μετρήσουμε ταυτόχρονα τη θέση και την ταχύτητα ενός σωματιδίου.
Μια άλλη και πολύ πιο πρόσφατη θεωρία είναι η «θεωρία Brane», η οποία περιλαμβάνει αρκετά δισδιάστατα σύμπαντα το ένα δίπλα στο άλλο (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας) με μόνο μια μικρή μικροσκοπική απόσταση, επιτρέποντας τη δυνατότητα στο σύμπαν μας να αλληλεπιδρά με ένα άλλο πιο εύκολα από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα:




Για την Αποκάλυψη, Αναστάσιος Ντίνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια