Ο Ερντογάν προχωρεί ακάθεκτος προς...τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Απτόητος και απρόβλεπτος ο Τούρκος πρόεδρος, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις από πλευράς Ρωσίας και Ιράν και έχοντας μια χλιαρή αλλά με πολλές ενστάσεις υποστήριξη των ΗΠΑ, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε μαζική εισβολή στην Συρία με σκοπό να καταλάβει την Menbiç των Κούρδων, την πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών Rakka,
αλλά και το Χαλέπι, όπου πρόσφατα ο συριακός εθνικός στρατός με την βοήθεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών των Ιρανών και της λιβανέζικης Χετζπολάχ το εκκαθάρισε από τους Τζιχαντιστές.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ατέλειωτα στρατιωτικά κομβόι κατευθύνονται από το πρωί της Πέμπτης προς τα σύνορα με την Συρία, με σκοπό να προωθηθούν στο συριακό έδαφος.

Συγκεκριμένα η δεύτερη τεθωρακισμένη ταξιαρχία με την 43η μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων, κατευθύνονται από τα δυτικά προς το Γκαζιαντέπ, σαν πρώτο σταθμό της εισβολής στην Συρία.


Συνολικά 90 άρματα μάχης, 43 τεθωρακισμένα οχήματα, 15 ολμοβόλα και αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, κατευθύνονται με κάθε μέσο κυρίως μέσω σιδηροδρομικών γραμμών προς τα σύνορα με την Συρία.

Ήδη οι Κούρδοι έχουν ετοιμαστεί για γενικότερη σύγκρουση, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα οι Τούρκοι όπως πάνε θα προκαλέσουν την αντίδραση και των άλλων δυνάμεων που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ και η σύρραξη θα γενικευτεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ένας απρόβλεπτος και άκρως επικίνδυνος Ερντογάν, είναι ικανός να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμια σύρραξη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια