Ελληνικό, ο «καθρέφτης» της κυβέρνησης

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Μέσα από την αξιοποίηση του Ελληνικού, τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα ελέχθησαν όλα τα τελευταία χρόνια από το πολιτικό προσωπικό της χώρας μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση των Μνημονίων, την εποπτείας και των εκβιασμών των δανειστών.

Κυρίως, όμως, το Ελληνικό αποτελεί τον «καθρέφτη» της σημερινής κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε λυσαλλέα -ως αντιπολίτευση- τη συγκεκριμένη αξιοποίηση. Οι καταγγελίες για διαπλοκή, οι απειλές για ειδικά δικαστήρια, οι κινητοποιήσεις με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα που συνέτασσαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Και τα κατάφεραν: με όλα αυτά «φρέναραν» την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που ήθελε μεν, αλλά δεν μπορούσε δε... Αποτέλεσμα; Χάθηκε και πάλι πολύτιμος χρόνος και το παλαιό αεροδρόμιο μετεβλήθη σε σκουπιδότοπο. Πάνω από το σκουπιδαριό, μάλιστα, «χόρευαν» και πανηγύριζαν η τότε αντιπολίτευση και οι χρεοκοπημένοι δήμοι που ήθελαν οι ίδιοι να αξιοποιήσουν την περιοχή, με χρήματα -βεβαίως- του ελληνικού Δημοσίου...
Το 2015, η πολυπόθητη -για τον ΣΥΡΙΖΑ- πολιτική αλλαγή επήλθε, αλλά και πάλι κανείς δεν θέλησε να προχωρήσει το έργο. Τη θέση των καταγγελιών και των απειλών πήραν οι κωλυσιεργίες, οι ατέρμονες συζητήσεις, η προβολή δήθεν νομικών κωλυμάτων. Αποτέλεσμα; Η ιδιωτικοποίηση έγινε μνημονιακή υποχρέωση. Απρόθυμα (όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις) η κυβέρνηση ξεκόλλησε τον διαγωνισμό μετά από εντολή των δανειστών. Ολοι νόμιζαν ότι η υπόθεση αυτή τελείωσε. Επεσαν έξω όμως, διότι η ελληνική κουτοπονηριά πάλι... ξεπρόβαλε ως εμπόδιο! Η μία αναβολή διαδεχόταν την άλλη στο θέμα της επικύρωσης της σύμβασης από τη Βουλή. Τότε και πάλι οι δανειστές, με το γνωστό τελεσίγραφο της εκταμίευσης της δόσης, απαίτησαν να γίνει άμεσα η συνεδρίαση στην Ολομέλεια. Ο... αγώνας της κυβέρνησης για να μπλοκαριστεί το θέμα είχε λάβει τέλος.
Τα μηνύματα, όμως, είναι σαφή και τα έχουν λάβει όλοι. Ελληνες και ξένοι.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια