Πρόσφορο

Υλικά


  • 5 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φακελάκι μαγιά

Εκτέλεση


Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, κάνετε στη μέση μια λακουβίτσα, ρίχνετε το αλάτι, τη διαλυμένη μαγιά και σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό.
Ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Σε περίπτωση που βγει πολλή σφιχτή βουτάτε τις γροθιές σας σε χλιαρό νερό και ξαναζυμώνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Πλάθετε τη ζύμη δίνοντας στρογγυλό σχήμα και την τοποθετείτε σε καλά αλευρωμένο ταψί λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του πρόσφορου. Αλευρώνετε ελαφρά την επιφάνεια του πρόσφορου και βουτάτε τη σφραγίδα στο αλεύρι. Τοποθετείτε τη σφραγίδα στο κέντρο του πρόσφορυ και στη συνέχεια την αφαιρείτε προσεκτικά ανασηκώνοντας της πρώτα από τη μία πλευρά έτσι ώστε να μην μπει αέρας.
Σκεπάζετε το πρόσφορο. Με το δάχτυλο σας το πιέζετε και αν επανέλθει στην αρχική του θέση είναι έτοιμο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚ C και ψήνετε για 40' περίπου.

Πηγή: icookgreek.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια