Τερατώδης αδιαφορία για καρκινοπαθείς

Το πιο αποτυχημένο και ανωφελές είδος πολιτικών είναι εκείνο που κατακτά τμήμα από την «πίτα» της δημοσιότητας για τον επιδεικτικό ή κραυγαλέο τρόπο ζωής του και συμπεριφοράς του. Όσοι προβαίνουν σε θεατρινισμούς και ευτελίζουν τους θεσμούς και τον δημόσιο διάλογο ασχημονώντας μπορεί να έχουν πρόσκαιρα επικοινωνιακά κέρδη, αλλά ο λογαριασμός της Ιστορίας θα είναι «βαρύς».

Τα παραπάνω σχετίζονται και με το υπουργείο Υγείας, το οποίο αδυνατεί να διαχειριστεί την ήδη βεβαρημένη κατάσταση των δομών του, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έπειτα από την εξαετή μνημονιακή λαίλαπα.

Είναι τόσο κραυγαλέα η ακαταλληλότητα του πολιτικού δυναμικού το οποίο έχει τεθεί επικεφαλής του πολύπαθου υπουργείου Υγείας, που κοστίζει πλέον ζωές! Η εφημερίδα «δημοκρατία» εξέθεσε με άρθρο της τον ατέρμονο εφιάλτη που ζουν οι καρκινοπαθείς στη χώρα μας: «Περιμένουν έως και έξι μήνες για να κάνουν την ακτινοθεραπεία τους και έναν χρόνο για το χειρουργείο, τη στιγμή που ο χρόνος για πολλούς μετρά αντίστροφα. Οι μεγάλες λίστες αναμονής σε έξι μεγάλα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας, τις οποίες έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είναι αδιάψευστη απόδειξη ότι οι καρκινοπαθείς στη χώρα μας είναι δύο φορές άτυχοι, εκτός εάν διαθέτουν πάνω από 5.000 ευρώ για κάθε ακτινοθεραπεία... στον ιδιωτικό τομέα!»

Είναι αυταπόδεικτο ότι οι καθυστερήσεις στη θεραπεία μιας ασθένειας τόσο επικίνδυνης όσο ο καρκίνος ισοδυναμούν με έμμεσες θανατικές καταδίκες των οικονομικά ανίσχυρων ασθενών.

Επίσης, αυτή η τερατώδης συμπεριφορά από την πλευρά του κράτους αποτελεί και ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες ότι όσα πληρώνουν σε φορολογία είναι χαμένα λεφτά. Τα χρήματα που καταβάλλουν οι Ελληνες για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές δεν επιστρέφουν σ’ εκείνους ως υπηρεσίες αλλά απλώς αφαιρούνται για να τα ιδιοποιηθούν κάποιοι τρίτοι - οι πιστωτές, οι τράπεζες, όσοι λυμαίνονται τον δημόσιο τομέα κ.ά.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι βουλευτές, οι υπουργοί και οι πάσης φύσεως παρατρεχάμενοι του αθεράπευτα κομματικού μεταπολιτευτικού κράτους συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια