Καζάνι που βράζει η Γερμανία! Μάχες σώμα με σώμα σε πόλη κοντά στη Δρέσδη

Πεδίο μάχης έγινε μια πόλη στην Ανατολική Γερμανία φέρνοντας στο προσκήνιο για πολλοστή φορά τις πληγές που άνοιξε το Προσφυγικό.

Ακροδεξιοί κάτοικοι της πόλης Μπάουτσεν ανατολικά τις Δρέσδης συγκρούστηκαν με πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο. Περισσότεροι από 80 άνδρες και γυναίκες πάλεψαν με 20 μετανάστες και πρόσφυγες αργά το βράδυ της Τετάρτης. Τελικά  οι ζητούντες άσυλο μεταφέρθηκαν στο χώρο που φιλοξενούνται και τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία.Το αίσθημα κατά των μεταναστών είναι έντονο στην πόλη με τους κατοίκους να επιχαίρουν όταν ένα κτίριο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες παραδόθηκε στις φλόγες το Φεβρουάριο.   Τον Μάρτιο ο πρόεδρος Γιοακίμ Γκάουκ δέχθηκε φραστική επίθεση όταν επισκέφθηκε την πόλη για να θέσει επί τάπητος το προσφυγικό.  Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τη Δρέσδη όπου δημιουργήθηκε το αντιισλαμιστικό κίνημα Pegida.

Από την άφιξη πάνω από 1 εκατομμύριο προσφύγων και μεταναστών σε κάποιες περιοχές ιδιαίτερα στην Ανατολική Γερμανία έχει καταγραφεί έκρηξη της βίας κατά των προσφύγων  ενώ αυξήθηκε και η υποστήριξη προς το ξενοφοβκό κόμμα AfD.
Η αιτία για το ξέσπασμα της βίας ήταν ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα το προηγούμενο βράδυ όταν ένας 32χρονος κάτοικος τραυματίστηκε από μπουκάλι που έριξε κάποιος.  Η παρουσία ατόμων που ζητούν άσυλο σε πλατεία έξω από εμπορικό κέντρο οδήγησε σε αψιμαχία. Μάλιστα όταν η αστυνομία ζήτησε από τους πρόσφυγες να φύγουν αυτοί τους απάντησαν πετώντας τους μπουκάλια και ξύλα.

Η ένταση έρχεται ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει να δίνει μάχη για την πολιτική της επιβίωση μετά την ανοικτή πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες και την εκλογική επιτυχία του AfD.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια