Η Ελλάδα σε «επαναστατικό» αντικατοπτρισμό

«Η Ελλάδα, χρειάσθηκε να εφαρμόσει σκληρότερη λιτότητα από ότι θα ήταν αναγκαία, εξ αιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα το 2015...»


Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος

Το λέει όλη η (νοήμων...) Ελλάδα, ως παθούσα. Τώρα, το επικυρώνει και επισήμως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ντομπρόβσκις...

Και δεν είναι μόνοι οι ομολογημένες από τον κ. Τσίπρα “αυταπάτες” εκείνης της... πρώιμης “πρώτη φορά” αριστεράς, που μας έριξαν στο τρίτο μνημόνιο και στο πρόσθετο χρέος των 80 δισ. Η λαϊκίστικη πολιτική, με όλες τους ερασιτεχνισμούς, τις αντιφατικότητες, τις προχειρότητες και τις ιδεοληψίες της, συνεχίζει να πρυτανεύει και να καθοδηγεί την κυβέρνηση. Η οποία, αυταπόδεικτα πλέον, το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι η με κάθε κόστος παραμονή της στην εξουσία, και η δημιουργία καθεστωτικών προϋποθέσεων ώστε ακόμη και όταν νομοτελειακά την χάσει, ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ παράγοντα στο πολιτικό σκηνικό.


Η ζωή διδάσκει πως, όταν δεν κάνεις αυτό που πρέπει και εκ των συγκυριών επιβάλλεται την ώρα που πρέπει, θα εξαναγκασθείς να το κάνεις αργότερα, αλλά με απείρως υψηλότερο κόστος. Αυτό το απλό μάθημα που παραδίδει η πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θέλησε να το παρακολουθήσει και να διδαχθεί. Αυτός, παραμένει στις ιδεοληψίες και τις αντιφάσεις του, τις οποίες σε ύστερο χρόνο ονομάζει “αυταπάτες” για να δικαιολογηθεί...

Εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι (συμφωνημένες, αυτό είναι το “αστείο”...) μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμοί δεν έγιναν όπως και όταν είχαν συνομολογηθεί, η οικονομία συνεχίζει να καταποντίζεται στην ύφεση. Μόνο ο κ. Τσίπρας και ο... αραχτός κ. Σταθάκης βλέπουν ότι επελαύνει η ανάπτυξη, ως μαγική εικόνα και αποπροσανατολιστική παραμυθία. Οι επιχειρήσεις (όσες απέμειναν) κλείνουν η μια μετά την άλλη, η ανεργία αυξάνει,η αγορά στερεύει από χρήμα (ακόμη και τα καταστήματα τροφίμων βλέπουν τους τζίρους τους να μειώνονται), οι υπερβολικοί φόροι δεν καταβάλλονται λόγω πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων, τα δημόσια έσοδα φθίνουν, το έλλειμμα αντί να μειώνεται παραμένει και διευρύνεται, και ως αντιστάθμισμα η κυβέρνηση επιβάλλει στα ... χαρτιά και νέους δυσβάστακτους φόρους, που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν.

Και παράλληλα, αντί να μειώσει το κράτος και τις δαπάνες του, συνεχίζει την καταστροφική για την αγορά στάση πληρωμών του δημοσίου ώστε να εμφανίζει στα χαρτιά “μη έλλειμμα”! Κερδίζει χρόνο (έτσι νομίζει...) και κουλαντρίζει τους “κουτόφραγκους” δανειστές, με την ελπίδα να αποσοβήσει την (επίσης συμφωνημένη...) επιβολή του “κόφτη”, ο οποίος θα σημάνει και το τέλος της κοινωνίας. Τα πάντα, στην... επεξεργασμένη στρατηγική της κυβέρνησης, “βλέποντας και κάνοντας...”!

Ο Τσίπρας, υποτίθεται ότι πασχίζει να προσελκύσει επενδυτές, αφού χωρίς να πέσει χρήμα στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, λύση αποκλείεται να υπάρξει. Παρά τις “αριστερές ιδεολογικές” ενστάσεις του αντιπολιτευόμενου αλλά και κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζεται (από τους δανειστές...) να περιλάβει τώρα καθυστερημένα στις προς ιδιωτικοποίηση υπηρεσίες και επιχειρήσεις του δημοσίου...όλες τις ΔΕΚΟ- ακόμη και το νερό!- στο πολυνομοσχέδιο (το οποίο έφερε στην Βουλή για ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, πάλι στο παρά 5') το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση που... σέρνεται ένα εξάμηνο!

Και ακόμη και σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή που τα περιθώρια εξαντλούνται και δεν απομένουν παρά ελάχιστοι κόκκοι άμμου στην κλεψύδρα,οι... Σπίρτζηδες, Σκουρλέτηδες, Μπαλτάδες και λοιποί “ανένδοτοι” της αριστερής ορθοδοξίας, στήνουν αντάρτικο και κραυγάζουν ότι “το υπερταμείο, δεν θ ιδιωτικοποιήσει τις ΔΕΚΟ!” Ο δε... επαμφοτερίζων μεταξύ ιδεοληψίας και ρεαλισμού κ. Τσακαλώτος, εμφανίζεται στην Βουλή και να παραστήσει την γέφυρα, λέει το ανεκδιήγητο “ οι ΔΕΚΟ, μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν από το υπερταμείο, αλλά σας εγγυώμαι ότι όσο είμαι εγώ υπουργός, δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν”! Με το συμπάθιο, κι' όλας, αλλά με τέτοιους γελοίους τσαρλατανισμούς είναι ποτέ δυνατόν σοβαρός επενδυτής να ρισκάρει τα ωραία του κεφάλαια στο... “μη κράτος” Ελλάδα;

Το ιερατείο του Μαξίμου (φυσικά με...Παππά πρωτοστατούντα!), μπροστά σε τέτοιο κατάμαυρο πολιτικό ορίζοντα, θέλησε να αλλάξει την ατζέντα επικοινωνιακά με το “καθρεφτάκι” που ακούει στο όνομα “τηλεοπτικές άδειες”. Να μοστράρει το “αριστερό” προφίλ του για να συγκρατήσει φανατικούς ψηφοφόρους (που δείχνουν τάση... λακίσματος) και να κατευνάσει τους φανατικούς σκληροπυρηνικούς μέσα στο κόμμα. Το αποτέλεσμα, εξ αρχής προβλεφθέν και περιγραφέν, το... απολαμβάνουμε όλοι! Ο “βοσκός” (που είχε “ελεγχθεί” εξονυχιστικά και είχε βρεθεί με... άψογο “πόθεν” και “έσχες”) δεν έχει τα χρήματα και εξέπεσε. Εκ των πραγμάτων, ο διαγωνισμός τινάχτηκε στον αέρα-και όχι μόνο λόγω Καλογρίτσα. Ο κ. Παππάς... περιχαρής, λέει ότι “δεν υπάρχει πρόβλημα, την άδεια θα την πάρει ο... επόμενος”, ο οποίος όμως έχει παραδεχθεί ότι έπαιξε στον διαγωνισμό το ρόλο του ¨λαγού” για ν' ανεβάσει το τίμημα-άλλος λόγος ακύρωσης του διαγωνισμού- και τώρα θα πάρει την άδεια... φθηνότερα από όσο την πλήρωσαν οι άλλοι δύο που επισήμως ανακηρύχθηκαν “υπερθεματιστές”!

Α, ναι: το “πόθεν έσχες” του κ. Ιβάν Σαββίδη, θα ελεγχθεί από... την ίδια επιτροπή που είχε ελέγξει και το “πόθεν έσχες” του κ. Καλογρίτσα, και το είχε βρει απολύτως εντάξει! Και το θέατρο της όλης “εξυγίανσης του τηλεοπτικού πεδίου”, αναμένεται να κάνει... τουρνέ στις δικαστικές αίθουσες της Ελλάδος και του εξωτερικού....


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια