Λερναία Ύδρα η ανεργία!

Μπορεί τα τηλεοπτικά συνεργεία να ξημεροβραδιάζονταν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης περιμένοντας να βγει λευκός καπνός για τις πανελλαδικές άδειες, αλλά οι ειδήσεις-βόμβα κρύβονται καταχωνιασμένες στα συρτάρια.

Η ανεργία, που έχει οδηγήσει ανθρώπους σε αυτοκτονία, έχει διαλύσει οικογένειες και έχει στερήσει την ελπίδα από χιλιάδες νέους, είναι ο μεγάλος εφιάλτης την εποχή των Μνημονίων. Ενας εφιάλτης που δεν πρόκειται να τελειώσει για πολλούς σε αυτή τη ζωή. Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημεία της οποίας έπεσαν στα χέρια της «δημοκρατίας», προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα και δείχνει πόσο ξένα με την κοινωνία είναι τα πολιτικά κόμματα.

Μια και περί άλλα τυρβάζουν με τις... κοκορομαχίες τους, την ώρα που τα στοιχεία για την πάταξη του θηρίου είναι εφιαλτικά. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να παλεύει με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις επόμενες δεκαετίες, με δεδομένο ότι τα δομικά χαρακτηριστικά της αγγίζουν πλέον το 20%.

Και από τη διαπίστωση αυτή δομείται το σπιράλ μιας μεγάλης κοινωνικής κρίσης που θα καταπιεί όχι μόνο μια γενιά αλλά πολύ περισσότερες. Και αυτό γιατί οι τεχνοκράτες του Ταμείου υπολογίζουν ότι έως το 2022 η ανεργία θα βρίσκεται περίπου στο 18%, για να υποχωρήσει στο 12% σε 24 χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2040!

Ναι, διαβάσατε καλά. Σοκ όμως προκαλεί ακόμη μία αποκάλυψη. Κρατηθείτε. Η Ελλάδα είχε μονοψήφιο αριθμό ανεργίας επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή. Διαβάστε τώρα ποια είναι η πρόβλεψη για το πότε θα μπορέσει η Ελλάδα να βλέπει μονοψήφια ποσοστά ανεργίας.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η προοπτική μονοψήφιου ποσοστού ανεργίας θα έρθει σε... 44 χρόνια από σήμερα! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη του Ταμείου, υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 6% είναι εφικτό, υπό προϋποθέσεις, για το μακρινό 2060! Δηλαδή, ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι, και μάλιστα υπό προϋποθέσεις (ανάπτυξη-ρεκόρ, μισθοί πείνας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κ.λπ.) μας λένε οι μάγοι του ΔΝΤ. Αλλά κουβέντα για τις ευθύνες που έχουν μαζί με τους... θεσμούς για τα Μνημόνια που καταδίκασαν μια ολόκληρη χώρα και τον λαό της εις θάνατον.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια