Έτσι κυριαρχεί ο Πούτιν! Σε πρώτο πλάνο τα μυστικά του ισχυρού Ρώσου άντρα!

Μετά από 4 θητείες στην εξουσία, άλλοι ηγέτες θα έβλεπαν το άστρο τους να δύει, αν δεν είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν νωρίτερα.  Αυτό όμως δεν το έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κυριαρχεί απόλυτα τα τελευταία 16 χρόνια χωρίς να έχει απέναντι του κανένα πολιτικό αντίπαλο στη Ρωσία, και αυτό το έδειξε η επικράτηση του στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Πούτιν στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του για να χτίσει ένα προφίλ νικητή στα παιδία μαχών του θεμελίωσε την εξουσία του σε έναν «πατριωτικό πόλεμο» στην Τσετσενία.  Ωστόσο συνεχίζει με την προσάρτηση της Κριμαίας τη σκληρή εξωτερική πολιτική στη Συρία.


Η αχίλλειος πτέρνα του το πετρέλαιο


Ο Πούτιν στην οικονομία, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» εκμεταλλεύθηκε τις υψηλές τιμές του πετρελαίου  και  φυσικού αερίου για να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων, πράγμα που στην αρχή το κατάφερε. Για να μπορέσει ωστόσο να διατηρηθεί αυτή η ανάπτυξη θα πρέπει η τιμή να παραμένει σταθερά άνω των 118 δολαρίων το βαρέλι, πράγμα που πλέον φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός  λόγω της κρίσης.  Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του… πουτινισμού.

Πόλεμος και εξαγωγές

Σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και την εμπλοκή στη Συρία, η Μόσχα θεωρεί την ΕΕ γεωπολιτικό αντίπαλο, σύμμαχο των ΗΠΑ στη σφαίρα της πρώην ΕΣΣΔ στην Ανατολική Ευρώπη.  Και αυτά την ώρα που η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά για ρωσικές εξαγωγές, ύψους 200 Δις. ευρώ  τον χρόνο.

Στρατός και πυρηνικά

Αύξηση του ετήσιου αμυντικού προϋπολογισμού σε 65 δισ. δολάρια και «εκσυγχρονισμό του στρατιωτικόβιομηχανικού  συμπλέγματος» με  770 δισ. δολάρια σε βάθος δεκαετίας έχει εξαγγείλει ο Πούτιν. Η κρατική Rosatom πλέον πουλάει πυρηνική τεχνολογία και αντιδραστήρες σε Ιράν, Κίνα, Ινδία και Τουρκία.

Αυταρχισμός και διαφθορά.

Όποιος τολμάει να κάνει αντιπολίτευση από πολιτικούς μέχρι πρώην ολιγάρχες και ακτιβιστές, μπαίνει φυλακή.  Ο φιλελεύθερος  αντιφρονών  Μπορίς Νεμτσόφ δολοφονήθηκε μυστηριωδώς πέρυσι. Χαμηλοί μισθοί, έλλειψη υποδομών και διαφθορά είναι τα πιο καυτά εσωτερικά προβλήματα.

Με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως ο ισχυρός ηγέτης καταφέρνει να κυριαρχεί στη Ρωσία και να έχει και το πάνω χέρι στον υπόλοιπο κόσμο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια