Το μυστήριο φως που αναστατώνει τους ντόπιους και ενθουσιάζει τους συνωμοσιολόγους! | Βίντεο

Εδώ και μισό αιώνα το Paulding Light αποτελεί μυστήριο για το Μίσιγκαν, με το λευκό φως που λάμπει σε ένα απομακρυσμένο δάσος να αποδίδεται σε φαντάσματα από τους ντόπιους.

Μια ομάδα μηχανικών αποφάσισαν να λύσουν το μυστήριο και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως προέρχεται από τα φώτα αυτοκινήτων σε κοντινό αυτοκινητόδρομο. Οι ντόπιοι ωστόσο αρνούνται να πιστέψουν την εξήγηση.


Το Paulding Light παρατηρήθηκε πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960 και έκτοτε καθηλώνει ντόπιους και λάτρεις των παραφυσικών φαινομένων. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε χρόνο βγαίνουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το μυστήριο φως να τρεμοπαίζει μέσα από τα δέντρα.



Από τότε που μια ομάδα νεαρών ανέφερε για πρώτη φορά το μυστήριο φως στον σερίφη το 1966 άρχισαν να δημιουργούνται λαϊκές παραδόσεις στο βόρειο Μίσιγκαν. Κυνηγοί φαντασμάτων αποδίδουν το φως στο πνεύμα ανθρώπου που προσπαθεί να σταματήσει διερχόμενη αμαξοστοιχία ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το φάντασμα παππού ή γιαγιάς που ψάχνει αγνοούμενο παιδί.

Είναι τόσοι πολλοί οι επισκέπτες που πηγαίνουν να δουν το μυστήριο φως που η Δασική Υπηρεσία τοποθέτησε πινακίδα ώστε να ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο σημείο για να το παρατηρήσουν. Ήταν το 2010 που ο Jeremy Bos αποφάσισε να βρει την προέλευση του φωτός.


"Όταν τους πεις για μια τρομακτική ιστορία φαντασμάτων, οι άνθρωποι θέλουν να την εξερευνήσουν", σημειώνει ο 39χρονος καθηγητής μηχανικής. Όταν διαπίστωσε και ανακοίνωσε πως το φως προερχόταν από τα φώτα αυτοκινήτων, κάποιοι διαφώνησαν και άλλοι τον κατηγόρησαν πως καταστρέφει τη διασκέδασή τους.

Πηγή: Dailymail, newsit

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια