Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση

  • 300 γρ φέτα
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1x1εκ.
  • 10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • θυμάρι ξερό
  • σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.
Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.
Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες  έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.
Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια