Επιβεβαιώνεται από παντού! Ο Βλαδίμηρος Πούτιν ετοιμάζεται για έναν πυρηνικό πόλεμο ενάντια στην Αμερική

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στην δημοσιότητα την είδηση ότι οι εγκαταστάσεις  με πυρηνικούς πυραύλους είναι ασφυκτικά «γεμάτες» , και είναι σε θέση να ανταποδώσουν τα  ενδεχόμενα πλήγματα  του αμερικανικού οπλοστασίου.

Όλες οι ρωσικές υπηρεσίες που ασχολούνται με το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας είναι εδώ και μερικούς μήνες σε πραγματικό οργασμό με συνεχείς στρατιωτικές δραστηριότητες , πολλές εκ των οποίων δεν ευρίσκονται στην κοινή θέα  .

Από την άλλη πλευρά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών είναι πεπεισμένοι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματικά ετοιμάζεται για έναν πυρηνικό πόλεμο.

«Η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν μεγάλο πόλεμο, εκτιμώντας ότι τα πυρηνικά όπλα θα της εξασφαλίσουν την επιβίωση μετά από μια τέτοια αναμέτρηση. Οι ΗΠΑ δεν ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πόλεμο, ενώ ασχολούνται πολύ λιγότερο με τα πυρηνικά, και αυτό είναι ανησυχητικό»,  είπε ο Mark Schneider, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής, η CIA εντόπισε δύο εγκαταστάσεις με πυρηνικούς πυραύλους  αποθήκες στο Βορόνοβο  και στην Σαράποβα, όπου κατασκευάζεται ένα μεγάλο κέντρο ελέγχου σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου,  κοντά στο όρος Jamantau τα Ουράλια.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το  ρωσικό  δόγμα αφορά αποκλειστικά την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων τα οποία  θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συμβατικούς πολέμους»,  δήλωσε ο στρατηγός Kurtis skaparoti, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Κάθε μέρα αυξάνεται η πιθανότητα ενός πυρηνικού  πολέμου μεταξύ  ΗΠΑ και της Ρωσίας, τόνισε ο  Λόρεν Τόσμσον , εμπειρογνώμονας ασφάλειας από το  Ινστιτούτο «Lexington».

«Το πιο πιθανό μέρος όπου θα υπάρξει μια στρατιωτική αντιπαράθεση είναι η Βαλτική. Η ιστορία θα γράψει μια μέρα ότι το  μεγαλύτερο λάθος της αμερικανικής ηγεσίας  ήταν ότι αγνόησε παντελώς το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», δήλωσε ο ίδιος.

Μάλιστα ο εμπειρογνώμονας υπενθυμίζει την δήλωση του Αναπληρωτή Γραμματέα Άμυνας των ΗΠΑ Μάικλ Κάρπεντερ  πριν από λίγους μήνες, όταν είπε ότι το ΝΑΤΟ είναι εντελώς ανίσχυρο κατά της Ρωσίας.

«Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να αμυνθεί στις περιοχές που εκτίθενται τα  περισσότερα ευρωπαϊκά  κράτη. Τα ρωσικά στρατεύματα με κατ “ανώτατο όριο τις 60 ώρες θα  κατακτήσουν την Εσθονία και τη Λετονία. Τέτοια ταχεία ήττα θα αφήσει πολύ λίγες ευκαιρίες στην άμυνα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο  Κάρπεντερ .

Η ρωσική πυρηνική «τριάδα» ενισχύθηκε πρόσφατα με το διηπειρωτικό  βαλλιστικό πύραυλο  SARMAT με εμβέλεια τα 11.000 χλμ , κάτι που καθιστά την χώρα ακόμη και πρωτοπόρο στον τομέα αυτόν.

Πάντως ανάμεσα σε λεονταρισμούς και απειλές από Αμερικανούς και Ρώσους για το πόσες φορές μπορούν τα όπλα τους να καταστρέψουν τον πλανήτη, τους υπενθυμίζουμε ότι αυτός θα καταστραφεί μία και μόνο φορά.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια