Ραντεβού με το... μαύρο

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Ο διαγωνισμός - παγκόσμια πρωτοτυπία για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε ύστερα από έναν μαραθώνιο δεκάδων ωρών και εν μέσω πολλών (δικαιολογημένων και μη) αμφισβητήσεων από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Το επόμενο στάδιο σε αυτή την επιχείρηση που φέρει τη «σφραγίδα» όχι μόνο του υπουργού Επικρατείας αλλά και της κυβέρνησης συνολικά είναι το... «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν «πέρασαν» επιτυχώς από τη χθεσινή διαδικασία.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ήδη προαναγγείλει ότι μετά την πάροδο τριών μηνών θα δώσει εντολή στον κεντρικό πάροχο (DIGEA) να διακόψει το σήμα εκπομπής των συγκεκριμένων καναλιών... Ουσιαστικά πρόκειται για μια επανάληψη της ιστορίας της ΕΡΤ. Μόνο που τότε η κυβέρνηση Σαμαρά είχε επιλέξει την κρατική τηλεόραση και τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα διαλέγει να πλήξει τον ιδιωτικό τομέα! Ποια είναι η διαφορά; θα διερωτηθεί δικαίως ο καλοπροαίρετος αναγνώστης της στήλης. Καμία. Ανεργος είχε μείνει και ο εργαζόμενος στην ΕΡΤ, άνεργος μένει τώρα και ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.
Οι δικαιολογίες που ακούγονται από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν οι άνεργοι θα απορροφηθούν από τα τηλεοπτικά δίκτυα που πήραν άδεια, είναι επιεικώς αστείες. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν - δεν θέλουν να μάθουν τους νόμους της αγοράς ή άπλα δίνουν μια απάντηση μόνο και μόνο για να μη σιωπήσουν!
Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, μεταξύ των άλλων πρωτοτυπιών που ζούμε τους τελευταίους μήνες, βιώνουμε μία ακόμη: Η αριστερή κυβέρνηση προσπερνά τις απολύσεις δεκάδων ή και εκατοντάδων εργαζομένων για να πετύχει τον πολιτικό της στόχο: να ισορροπήσει επικοινωνιακά τους φόρους, την ανεργία, τη διάλυση της πραγματικής οικονομίας, με το επιχείρημα ότι διέλυσε τη διαπλοκή. Μια επιλογή κοντόφθαλμη, δυστυχώς, καθώς τα επικοινωνιακά θαύματα στην Ελλάδα κρατούν λιγότερο από ό,τι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια