Σκορδόψωμο με γραβιέρα

Υλικά 


  • 150 γρ. γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 1 μπαγκέτα (λευκή ή μαύρη) μπαγιάτικη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση και ύστερα σε λοξές φέτες, χωρίς να φτάσετε όμως μέχρι κάτω (οι φέτες πρέπει να μείνουν ενωμένες στο κάτω μέρος).
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο, λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα, και με ένα μαχαίρι αλείφετε το ψωμί στα σημεία που το κόψατε.
Πασπαλίζετε με τριμμένη γραβιέρα όλα τα ανοίγματα και τα κλείνετε να κολλήσουν. Τυλίγετε τα 2 κομμάτια μπαγκέτας σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε το σκορδόψωμο ζεστό στο τραπέζι, μαζί με σαλάτα ή άλλα ορεκτικά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια