Η εξουσία ενώνει

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Η περίπτωση των Οικολόγων Πράσινων και δη των εκπροσώπων τους κ. Γ. Τσιρώνη (στην κυβέρνηση) και Γ. Δημαρά (στη Βουλή), πιστοποιεί την ορθότητα της φράσης που είχε ακουστεί και στο παρελθόν είναι αλήθεια, ότι «η καλύτερη συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία».

Οι Οικολόγοι, λοιπόν, μέσα σε «χρόνο μηδέν» πραγματοποίησαν μια ακόμη στροφή 180 μοιρών, προκειμένου -προφανώς- να μη δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις τους με την... εξουσία! Ενώ είχε αποφασιστεί ότι τα δύο στελέχη θα καταψηφίσουν τις διατάξεις που προβλέπουν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (μαζί με τη ΔΕΗ, τις Κτιριακές Υποδομές, την Αττικό Μετρό και την ΕΛΒΟ) στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, χρειάστηκε μια μικρή -σε διάρκεια- συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό προκειμένου να μεταβάλουν την αρχική τους άποψη.
Ισως δε οι Οικολόγοι Πράσινοι, βλέποντας τις «στροφές» του ΣΥΡΙΖΑ, να ζήλεψαν και να επέλεξαν να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή. Θα διερωτηθεί κάποιος καλόπιστος, όμως: «Αυτό πρώτη φορά συμβαίνει;». Προφανώς όχι, αλλά απλά επιβεβαιώνει ότι το «νέο» που επαγγελλόταν ο κ. Τσίπρας αρχίζει και μοιάζει ολοένα και περισσότερο με το «παλιό». Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιον ότι όλα γίνονται για την εξουσία, διότι εάν ο κ. Τσιρώνης καταψήφιζε τις σχετικές διατάξεις, δεν θα μπορούσε να παραμείνει στο υπουργικό του γραφείο...
Ανάλογες «στροφές» θα δούμε πιθανότατα και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέσα Οκτώβρη. Μπορεί να υπάρξουν γκρίνιες, πολυσέλιδα κείμενα διαμαρτυρίας από τους «53» και από άλλους, αλλά στο τέλος όλοι μονοιασμένοι θα βγουν από την αίθουσα, συμφωνώντας ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι... μονόδρομος! Αλλωστε πολλοί εκ των συνέδρων θα έχουν και το μυαλό τους στον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό και ως γνωστόν θέση στην κυβέρνηση έχει αυτός που συμφωνεί σε όλα με τον πρωθυπουργό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια