Πώς να επιλέξετε την «κατάλληλη» baby sitter

Οι εργαζόμενοι γονείς, συχνά δεν έχουν τη βοήθεια και τη στήριξη του παππού και της γιαγιάς, και αναγκάζονται να αναζητήσουν baby sitter για να κρατήσουν είτε πολύ μικρά μωρά που δεν πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό, είτε μεγαλύτερα που σχολάνε από το σχολείο νωρίτερα από τους γονείς τους.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια επιλογής της σωστής baby sitter; Oρίστε μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε:

Πρώτα από όλα αναζητήστε πρώτα από γνωστούς ή συγγενείς σας, ώστε να έχετε και κάποιες συστάσεις από άτομα που εμπιστεύεστε, αν αυτό είναι δυνατόν.
Δώστε σημασία στην πρώτη εντύπωση που θα κάνει σε σας, αλλά παρατηρήστε και τον τρόπο που θα πλησιάσει το παιδί σας.
Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την ίδια, την εμπειρία της, την κατάρτισή της, την ηλικία της, την οικογενειακή της κατάσταση, το επίπεδο εκπαίδευσής της, τα χόμπι της, την υγεία της, ακόμη και το αν έχει άδεια παραμονής σε περίπτωση που δεν είναι Ελληνίδα.
Ζητήστε να σας δώσει κάποιο τηλέφωνο εργοδοτών της, είτε ήταν σε παιδικό σταθμό, είτε σε οικογένεια, ώστε να σας πουν και άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.
Θέστε από την αρχή τα ζητούμενα. Τι θα κάνει, πώς θα το κάνει, για πόσες ώρες, με ποιο τρόπο και συμφωνήστε τα όλα εξαρχής, ώστε κανένα μέρος να μην είναι δυσαρεστημένο.

Όταν αποφασίσετε ότι θα αφήσετε το πιο σημαντικό πλάσμα της ζωής σας, στα χέρια της, μην το κάνετε απότομα.
Τις πρώτες μέρες καλό είναι να τη φωνάξετε με εσάς ταυτόχρονα εκεί για να την καθοδηγήσετε, να την παρατηρήσετε, αλλά και το μωρό σας να μην ταραχθεί.
Σιγά σιγά δώστε της όλο και περισσότερο χρόνο με το παιδί.
Να έχετε λάβει από πριν, όλα τα μέτρα ασφαλείας (πόρτες, πρίζες κτλ) και να την ενημερώσετε για όλα, σχετικά.
Ξεκαθαρίστε τα όρια και τις επιπτώσεις που θα θέσει αν το παιδί σας δεν την ακούει.
Και το κυριότερο, κολλήστε σε εμφανές σημείο, στο ψυγείο ή σε κάποιο τοίχο τα τηλέφωνα επικοινωνίας σας, πρώτων βοηθειών, πυροσβεστικής, παιδιάτρου και όποιου άλλου νομίζετε ότι ειναι καλό να έχει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια