Σοκ από Αρμενία: Bαλλιστικά συστήματα Iskander-M με πυρηνική κεφαλή στοχοποίησαν την Τουρκία – Τι ετοιμάζει ο Πούτιν; | Εικόνες - Βίντεο

Σοκ και δέος ετοιμάζεται να εξαπολύσει η Ρωσία στην Τουρκία καθώς όπως αποκαλύπτεται η Αρμενία δεν προμηθεύτηκε την έκδοση βαλλιστικών συστημάτων ISKANDER-Ε  αλλά ISKANDER-M εμβέλειας τουλάχιστον 400 χλμ.
 
Αυτό γιατί τα βαλλιστικά συστήματα θα ελέγχονται από την ρωσική στρατιωτική διοίκηση της  102ας  ρωσικής βάσης στο Γκιούμρι, με στόχο την Τουρκία.

Πιο αναλυτικά, την ουσία όμως αυτής της αγοράς λίγοι αμυντικοί αναλυτές συστημάτων την εντόπισαν,  και ακόμα πιο λίγοι κατάλαβαν τι ακριβώς έπραξε για μια φορά ακόμη ο Β.Πούτιν,  ο οποίος «κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα» προλαμβάνονται τις όποιες  εξελίξεις.

Παραπλανητικώς αναγράφηκε σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων ότι οι πύραυλοι ΙSKANDER της Αρμενίας έχουν εμβέλεια 300 χλμ.

Αυτό ισχύει μόνο για την έκδοση προς εξαγωγή με την κωδική ονομασία ISKANDER-E, μόνο που  οι «φίλοι και σύμμαχοι» των Ρώσων, οι Αρμένιοι,  προμηθεύτηκαν την έκδοση ISKANDER-M, την οποία διαθέτει μόνο , το τονίζουμε αυτό,  ο ρωσικός στρατός, και δεν είναι προς εξαγωγή , εκτός ….εάν υπάρχουν «ειδικές συνθήκες».

Η έκδοση αυτή διαθέτει το άκρως φονικό βεληνεκές μάχης 400 + χιλιoμέτρων  ανεπίσημα , διότι σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, μια μικρή «τροποποίηση» στο σύστημα και στο είδος του βαλλιστικού πυραύλου, «εκτοξεύει» άμεσα το βεληνεκές του πυραύλου στα 500+χλμ., αποτελώντας έναν «μίνι διηπειρωτικό πύραυλο».

Για το λόγο αυτόν οι Αμερικανοί ειδικοί επί των πυραυλικών συστημάτων του Πενταγώνου,  είχαν κατηγορήσει μέσα στο 2016 την Μόσχα για τα συστήματα αυτά  τα οποία  είχαν  μετακινηθεί στο Καλίνινγκραντ.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ρωσία ότι  ψευδώς αναφέρεται ως βεληνεκές των πυραύλων αυτών τα 500χλμ (υπάρχει αμερικανο-ρωσική συμφωνία για αυτούς τους βαλλιστικούς πυραύλους), και ότι αυτοί ξεπερνούν κατά πολύ το βεληνεκές αυτό.

Έτσι λοιπόν γίνεται απολύτως σαφές , ότι η Μόσχα έδωσε στην Αρμενία ένα οπλικό σύστημα (στρατηγικό όπλο) σε άγνωστο ακόμη αριθμό μονάδων, το οποίο θα ελέγχεται από την ρωσική στρατιωτική διοίκηση της  102ας  ρωσικής βάσης στο Γκιούμρι, με σκοπό να ελέγξει τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πύραυλοι αυτοί δύνανται να φέρουν πυρηνική κεφαλή, καθιστώντας τους ένα τρομερό οπλικό σύστημα στα χέρια κάθε ηγεσίας μιας   χώρας.

Ο Ερντογάν, αναφέρουν ρωσικές ανεπιβεβαίωτες πηγές, δεν γνωρίζει ακόμη τι «ακριβώς του ξημερώνει στις σχέσεις του  με τις ΗΠΑ», και για αυτό το Κρεμλίνο καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα.

Εκτός από το Αζερμπαϊτζάν, τώρα και η  Τουρκία επίσης ανησυχεί για την εμφάνιση του  μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων στη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα Ερεβάν, για την 25η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αρμενίας, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν σήμερα .

Ο τουρκικός τύπος θορυβήθηκε από την εμφάνιση των αρμενικών συστημάτων  Iskander, τονίζοντας  αυτοί αποτελούν απειλή για πολλές χώρες της περιοχής.

Ο δημοσιογράφος Dünya Bülteni της τουρκικής έκδοσης του  (World Bulletin), έγραψε ότι ο Ισκαντέρ,  θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά  συστήματα  πυραύλων στον κόσμο, το οποίο  μπορεί να χτυπήσει σε όλη τη διαδρομή προς την πόλη Σεβάστεια και την κεντρική Τουρκία.

Και να ήξεραν οι Τούρκοι τι τους  περιμένει.

Από την πλευρά η χώρα μας,  η Ελλάδα , το μόνο σοβαρό στρατηγικό όπλο που διαθέτει είναι οι γαλλικοί πύραυλοι αέρος –επιφανείας SCALP που εξοπλίζουν τα ελληνικά αεροσκάφη Mirage-2000.

Μια ενδεχόμενη όμως προμήθεια έστω και σε μικρό αριθμό  από την Ρωσία, με διακρατική συμφωνία ,  μαζί με μικρό αριθμό αριθμό πυραύλων S-300PMU-1 , θα καθιστούσε απαγορευτική οποιαδήποτε πολεμική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την θράκη .

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, ότι η Ρωσία πρότεινε στην χώρα  μας την προμήθεια πολεμικού με χαμηλότοκα δάνεια και την δυνατότητα αποπληρωμής τους ακόμη και με γεωργικά προϊόντα, που τόσο έχουν ανάγκη οι Ρώσοι.

Η Τουρκία από την πλευρά της ,  διαθέτει ήδη τους πυραύλους YILDIRIM (Aστραπή) με 800-900 χλμ  εμβέλεια απειλώντας όχι μόνο τα νησιά μας αλλά και την ενδοχώρα .

Πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος  Ερντογάν, έδωσε εντολή για την τέταρτη έκδοση του συστήματος YILDIRIM η οποία θα έχει εμβέλεια 2.500 χιλιόμετρα, στοχεύοντας κατευθείαν στις ελληνικές πόλεις .

Το προαναφερθέν πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως άκρως απόρρητο και δεν κυκλοφορούν  άλλες πληροφορίες.

Οι Τουρκία θα μας επιτεθεί οσονούπω στο Αιγαίο θέλοντας να μας υφαρπάξει όχι μόνο τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαθέτουμε αλλά και νησιά  για να χωρίσει το Αιγαίο στα «δύο».

Αυτό το επισημαίνουν όχι μόνο Έλληνες και Ρώσοι ειδικοί γεωπολιτικοί αναλυτές,  αλλά και δυτικοί εμπειρογνώμονες .

Η λύση στο πρόβλημα αυτό πρέπει να δοθεί από την χώρα μας εδώ και τώρα , αλλιώς ούτε ευρωπαϊκοί στρατοί θα μας σώσουν ούτε μνημόνια , ούτε κανένας, παρά μόνο το έλεος του θεού .











* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια