Bαριές απώλειες των Τούρκων στις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ - 86 νεκροί και 58 τραυματίες

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Πολύ αίμα έχυσε ο τουρκικός Στρατός κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στο όρος Tendürek όπου σκοτώθηκαν 86 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 58!

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και έχουν αποδώσει φτωχά αποτελέσματα.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες του τουρκικού Στρατού και η εισβολή στην Β.Συρία θεωρείται προέκτασή τους στα πλαίσια της εξουδετέρωσης των βάσεων του ΡΚΚ και του YPG εντός του συριακού εδάφους.

Οι απώλειες των τουρκικών ΕΔ είναι ιδιαίτερα μεγάλες από τότε που ενεπλάκη σε ολοκληρωτική σύγκρουση με τους Κούρδους και είναι αποτέλεσμα της απορρύθμισης που έχουν υποστεί μετά την αποπομπή-εκδίωξη χιλιάδων έμπειρων αξιωματικών-στελεχών από τις τάξεις τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η απουσία τους είναι εμφανής και φαίνεται στην επιχειρησιακή λειτουργίας τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στο όρος Tendürek τουρκικές ομάδες στρατιωτών έπεσαν δύο φορές σε ενέδρες και περικυκλώθηκαν με αποτέλεσμα να εκμηδενιστούν από τις δυνάμεις των Κούρδων

Στην πρώτη ενέδρα σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 10 από σύνολο 40.

Στην δέυτερη ενέδρα τρεις ομάδες Τούρκων στραιωτών παγιδεύτηκαν στην περιοχή Baxtiyar καθώς επιχειρούσαν να διασπάσουν τον κλοιό των Κούρδων γύρο από μια άλλη τουρκική μονάδα και να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες.

Εκεί υπέστησαν τι ςπιο οδυνηρές απώλειες καθώς σκοτώθηκαν 43 στρατιώτες και τραυματίστηκαν πάνω από 30.

Το όρος Tendürek έχει μετατραπεί σε μια τεράστια «παγίδα» για τις τουρκικές δυνάμεις. Οι Κούρδοι το γνωρίζουν πολύ καλά και οι Τούρκοι έχουνέλλειψη εμπειροπόλεμων αξιωματικών οι οποίοι θα γνώριζαν και πως θα δρούσαν καταλλήλως ώστε να επιβιώσουν οι άντρες τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 20 σοροί Τούρκων στρατιωτών ακόμα δεν έχουν παραληφθεί τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό τους. Κάποιοι τραυματίες κατ΄΄αφεραν να δραπετεύσουν  εν μέσω κολάσεως πυρός λόγω των ισχυρών τουρκικών βομβαρδισμών από μαχητικά, επιθετικά ελικόπτερα και όλμους.

Οπλισμός και πολλά πυρομαχικά έχουν πέσει στα χέρια των Κούρδων

Τρία επιθετικά ελικόπτερα Cobra αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την περιοχή διότι υπέστησαν ζημιές από τα πυκνά πυρά των Κούρδων μαχητών.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια