Ο «επενδυτής» Τ.Σόρος δίνει 500 εκατ. δολάρια για να «υποδεχθούμε» στην Ελλάδα κι άλλους πρόσφυγες και μετανάστες!

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο δισεκατομμυριούχος «επενδυτής» Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει έως και 500 εκατ. δολάρια για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και των κοινωνιών στις οποίες φιλοξενούνται φωτογραφίζοντας έτσι την Ελλάδα που είναι η βασική χώρα-γέφυρα όπου και «παγιδεύονται» πλέον εντός ελλαδικού χώρου καθώς τα γειτονικά κράτη έχουν κλείσει εδώ και πολύ καιρό τα σύνορά τους.

Την ανακοίνωση αυτή, όχι τυχαία, την έκανε την στιγμή που πραγματοποιείται η σύσκεψη στον ΟΗΕ για το προσφυγικό το οποίο έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για όλους καθώς μαζί με τους πρόσφυγες «ταξιδεύουν» και χιλιάδες ισλαμιστών εξτρεμιστών.

«Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες. Οι επενδύσεις αυτές προορίζονται για να είναι επιτυχείς. Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 86χρονος δισεκατομμυριούχος.

«Ελπίζω ότι η δέσμευσή μου να εμπνεύσει και άλλους επενδυτές να συνεχίσουν την ίδια αποστολή» πρόσθεσε.

Μάλιστα, θα συνεργαστεί και με άλλους οργανισμούς, όπως το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης για να θεσπίσουν τις αρχές που θα καθοδηγήσουν τις επενδύσεις.

Φυσικά την διαχείρηση των κεφαλαίων θα κάνουν τα Open Society Foundations (OSF) ιδιοκτησία Τ.Σόρος τα οποία όποια κέρδη προκύψουν από τις «επενδύσεις» θα διατεθούν σε προσφυγικά προγράμματα που κυρίως θα περιλαμβάνουν κοινοτικά κέντρα στην Ελλάδα και νομικές υπηρεσίες για τους Σύρους πρόσφυγες που θα έρχονται στην χώρα!

«Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη πρόσβασης σε νομικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και ευαιρίες εργασίας, πιστεύουνε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ιδανικά πλασμένος για να φτιάξει τις απαραίτητες υποδομές για να παρέχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες στους πρόσφυγες» είπε ο Ανώτατος Επίτροπος του Ο.Η.Ε Filippo Grandi αναφερόμενος στην επένδυση Τ.Σόρος.

Σημειώνεται ότι την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τη διαπραγματεύτηκε και την επέβαλε στην Ευρώπη η Ανγκελα Μέρκελ και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε "φυλακή προσφύγων" την παραδέχθηκε  ο "επενδυτής" Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt πριν από μερικές ημέρες.

Ο περιβόητος Τ.Σόρος λέει ότι "Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει σοβαρά ελαττώματα έχει μετατρέψει την  Ελλάδα σε φυλακή και οδηγεί εν τέλει ολόκληρη την ΕΕ σε διάλυση".
"Η προσφυγική κρίση δεν είναι η μόνη που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, αλλά είναι η πιο πιεστική. Κι αν γίνει σημαντική πρόοδος σε αυτό το θέμα, θα κάνει άλλα ζητήματα- από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ελλάδας μέχρι τις συνέπειες του Brexit και την απειλή της Ρωσίας-ευκολότερα αντιμετωπίσιμα" γράφει ο Σόρος.

Γράφει ακόμα ότι "Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους οικονομικούς μετανάστες. Με δεδομένη τη γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης, όπως της Ελλάδας, της Ιταλίας κλπ. τα οφέλη (σ.σ.: γενετικά) της μετανάστευσης, ξεπερνούν τα κόστη ενσωμάτωσης των προσφύγων".

Να σημειώσουμε ότι μια μεγάλη αποκάλυψη για την δράση στενού συνεργάτη του Τ.Σόρος και την εμπλοκή του στο ίδρυμα OFS, στον σχεδιασμό της απόπειρας του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, περιλαμβάνει το περιοδικό PRONEWS που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

"Αν σώσουμε τους πρόσφυγες θα σώσουμε την Ευρώπη", είναι ο τίτλος του άρθρου του.

"Η προσφυγική κρίση ήδη οδηγεί την ΕΕ προς τη διάλυση" γράφει ο Σόρος, κάνοντας αναφορά στην απόφαση των Βρετανών για να φύγουν από την ΕΕ, ενώ τονίζει ότι "έχει ενισχύσει τα ευρωπαϊκά εθνοκεντρικά κινήματα που προσδοκούν σε νίκες στις επερχόμενες εκλογές σε Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία".

"Αντί να συνεργαστούν απέναντι σε αυτή την απειλή, τα μέλη της ΕΕ έγιναν ολοένα και πιο απρόθυμα να συνεργαστούν μεταξύ τους, στρεφόμενα σε πολιτικές όπως το χτίσιμο φραχτών που τεμαχίζουν περαιτέρω την Ενωση" γράφει ο Σόρος.

Μην κοροϊδευόμαστε ο Τ.Σόρος ακολουθεί ένα ξεκάθαρο σχεδιασμό που περιλαμβάνει την ανάμειξη όλων των φυλών και όλων των ανθρώπων υποχρεωτικά. Εργάζεται μόνος του; Όχι βέβαια. Ο στόχος πάντως είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας κρατικής δομής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια