Σε δύο 24ωρα εικοσιεπτά Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Αγρίεψε για τα καλά ο εσωτερικός πόλεμος στην Τουρκία μεταξύ του καθεστώτος και του κουρδικού ΡΚΚ, που άρχισε πλέον να χτυπά ταυτόχρονα σε πολλά σημεία σκορπώντας τον θάνατο στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, αυτές τις μέρες σε σκληρές μάχες που έγιναν στις περιοχές Çaldıran, Doğubayazıt, Tendürek Dağı, Çukurça και Şemdinli, βρήκαν τον θάνατο επίσημα 27 Τούρκοι στρατιωτικοί ενώ οι ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς. Παράλληλα υπήρξαν και 34 στρατιωτικοί τραυματίες ενώ η κατάσταση ορισμένων από αυτούς είναι πολύ κρίσιμη.

Η πιο σκληρή μάχη όπως αναφέρεται, έγινε στην περιοχή της Çukurça, όπου σε ενέδρα που είχαν στήσει οι Κούρδοι το Σαββάτο 3 Αυγούστου σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή σκοτώθηκαν 7 Τούρκοι ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Πολεμικά ελικόπτερα πετούσαν στην περιοχή για να εντοπίσουν τους Κούρδους αντάρτες.

Ήδη σε πέντε επαρχίες έχει κηρυχτεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι Κούρδοι χτυπούν συνεχώς αστυνομικά τμήματα σκορπώντας τον θάνατο σε Τούρκους αστυνομικούς.

Εικόνες τέτοιες με τα θύματα των συγκρούσεων είχαν να δουν οι Τούρκοι από την δεκαετία του ενενήντα και όπως φαίνεται, η κατάσταση αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο καθώς το ΡΚΚ φέρεται αποφασισμένο να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, ενώ και οι Κούρδοι της Συρίας ετοιμάζονται για μεγάλη αναμέτρηση με τα τουρκικά στρατεύματα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια