Θρίλερ στη Συρία! Ο Συριακός στρατός κατέρριψε 2 ισραηλινά αεροσκάφη – Απειλείται γενικευμένος πόλεμο στην περιοχή

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Συρία, έπειτα από ισραηλινή επίθεση κατά θέσεων των συριακών δυνάμεων στην Κουνέιτρα, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι μαχητικό αεροσκάφος επετέθη στη 01.00 κατά θέσης νότια της Κουνέιτρα και καταρρίφθη. Σύμφωνα με το συριακό στρατιωτικό επιτελείο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατερρίφθει δυτικά της Σα΄σα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Συριακών μέσων ενημέρωσης το πολεμικό αεροσκάφος που κατερρίφθει είναι μαχητικό F-16 και ήδη φωτογραφίες από το πλήγμα και την πτώση του σκάφους, έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Αξίζει να πούμε ότι τα συριακά μέσα τις μεταδίδουν με επιφύλαξη.



Το dimpenews μεταδίδει ότι ο ισραηλινός πιλότος βρέθηκε στα χέρια της Αλ-Νούσρα, σύμφωνα με ανάρτηση του Syrian Today facebook, και παραδόθηκε στους δικούς του, ανταποδίδοντας την βοήθεια που προσφέρουν στην Αλ-Νούσρα.


Ο ισραηλινός στρατός πάντως διέψευσε την ανακοίνωση του συριακού στρατού για την κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους και ενός αναγνωριστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, έπειτα από επιδρομή κατά μίας από τις θέσεις του στη νοτιο-δυτική Συρία.

«Δεν υπάρχει αλήθεια» στους ισχυρισμούς αυτούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού λοχαγός Αριε Σαλικάρ. «Δύο πύραυλοι εδάφους-αέρος εκτοξεύθηκαν από τη Συρία έπειτα από την αποστολή (των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων) τη νύκτα κατά θέσεων του συριακού πυροβολικού.

Η ασφάλεια των αεροπορικών δυνάμεων δεν απειλήθηκε σε καμμία στιγμή», έγραψε στο Twitter άλλος ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος , ο συνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια