Twitter: Κλείσιμο 360.000 λογαριασμών για απειλές ή υποστήριξη τρομοκρατίας

Το Twitter έκλεισε 360.000 λογαριασμούς για απειλές για τρομοκρατία ή υποστήριξη τρομοκρατικών ενεργειών από τα μέσα του 2015, ανακοίνωσε με blog post της η εταιρεία την Πέμπτη.

Το κοινωνικό δίκτυο είχε επανειλημμένα δεχτεί επικρίσεις από την Ουάσιγκτον και από τρίτους ότι δεν κάνει αρκετά για να σταματήσει accounts που σχετίζονται με τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, από τον Φεβρουάριο έχει μπλοκάρει επιπλέον 235.000 λογαριασμούς, μετά την απαγόρευση 125.000 από τα μέσα του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος.
Το Twitter αναφέρει ότι οι απαγορεύσεις λογαριασμών που σχετίζονται με τρομοκρατία έχουν αυξηθεί 80% σε σχέση με πέρυσι και ότι έχει μειώσει τον χρόνο αντίδρασής του.
Οργανώσεις που ασχολούνται με το αντικείμενο επιδοκίμασαν τη γρήγορη αντίδραση στους online πανηγυρισμούς από ισλαμιστές μετά την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 80 ανθρώπων.
Το Twitter βασίζεται κυρίως σε αναφορές από χρήστες για τον εντοπισμό τέτοιων λογαριασμών, και, όπως ανέφερε έχει αυξήσει το μέγεθος της ομάδας που εξετάζει αυτές τις αναφορές.
Αν και υποστηρίζει ότι ένας αλγόριθμος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την τρομοκρατική προπαγάνδα, βασίζεται σε εργαλεία αντιμετώπισης του spam για να εντοπίζει κατά συρροήν παραβάτες, περιλαμβανομένων αυτών που δημιουργούν νέους λογαριασμούς μετά την απαγόρευσή τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια