To Linux κυρίαρχο λειτουργικό στα οχήματα

Το Linux εκτιμάται ότι θα είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στα οχήματα του 21ου αιώνα. 


Παρόλο που κανείς δεν επιλέγει το όχημα που θα αγοράσει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το σύστημα infotainment, αλλά και τα συστήματα του αυτοκινήτου, το Linux δείχνει ότι αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ήδη μεγάλοι κατασκευαστές όπως είναι οι Ford, Mazda, Mitsubishi και Subaru ετοιμάζονται να ενσωματώσουν το Linux στα μελλοντικά μοντέλα που θέλουν να παρουσιάσουν.

Το Automotive Grade Linux ή αλλιώς AGL είναι ένα συνεργατικό σχήμα ανοιχτού κώδικα, το οποίο έχει ως απώτερο στόχο του την ανάπτυξη ενός κοινού πακέτου λογισμικού για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο του άμεσου μέλλοντος. Σε αυτό το συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν πολλά ηχηρά ονόματα, όπως είναι εκείνο της Oracle, της Qualcomm, της Texas Instruments και πολλών άλλων. Αναλυτικότερα, τέσσερις αυτοκινητοβιομηχανίες και 10 εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο AGL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εδραίωση του Linux ως του κύριου λειτουργικού συστήματος σε συστήματα αυτοκινήτων θεωρείται ως μία σημαντική εξέλιξη στο πεδίο του Internet of Things, με το ανοιχτό λογισμικό να είναι ένα βασικό όχημα εξέλιξης του αυτοκινήτου στον 21ο αιώνα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια