Sputnik: Ο ρόλος του Σόρος στην Ουκρανία και τη Νότια Ευρώπη

Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια για τις δράσεις του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, που βρίσκεται στη λίστα με τους 30 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Ο ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός χρηματιστής είδε τα σημαντικότερα μυστικά του να βγαίνουν στην επιφάνεια λίγα 24ωρα πριν και φυσικά να δέχεται καταιγισμό επικρίσεων για το ρόλο του σε διάφορα πολιτικά παιχνίδια τόσο στην Ουκρανία και τον πόλεμο με τη Ρωσία το 2014, όσο και σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και των Βαλκανίων όπως αναφέρει το Sputnik.

Το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων που διέρρευσαν από τη DC Leaks αποδεικνύουν την άμεση ανάμιξη του στις υποθέσεις της Ουκρανίας, το κίνημα των Μαϊντάν, και στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στη Δυτική Ευρώπη σχετικά με το πραξικόπημα το Φεβρουάριο του 2014 στο Κίεβο, μέσω μιας σειράς εκστρατειών στα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο άρθρο του Sputniknews.com για το «βίος και πολιτεία» του Σόρος, είναι η αποκάλυψη ότι ο μεγιστάνας βρήκε πρόσφορο έδαφος να ασκήσει πολιτική επιρροή και μέσω ανερχόμενων φιλελεύθερων κομμάτων όπως οι Podemos στην Ισπανία, το M5S του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Σόρος επιθυμούσε, και συνεχίζει ακόμη να το κάνει, να επηρεάσει τόσο τα εκπαιδευτικά συστήματα όσο και τα ΜΜΕ χωρών με «θέσεις κλειδιά», ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Διαβάστε το απόσπασμα από το άρθρο στα αγγλικά:



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια