Νέα προσνήωση πυραύλου σε υψηλή ταχύτητα από την SpaceX

Με επιτυχία πραγματοποίησε νέα προσνήωση πυραύλου η SpaceX, που κατάφερε για άλλη μια φορά να επιστρέψει σε πλωτή πλατφόρμα το πρώτο επίπεδο ενός πυραύλου Falcon 9.

Επιστρέφοντας από την επιτυχή εκτόξευση ενός ιαπωνικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου, ο πύραυλος προσνηώθηκε στην επανδρωμένη πλατφόρμα «Of Course I Still Love You» στον Ατλαντικό, στα ανοιχτά της Φλόριντα, αργά το Σάββατο.
Όπως αναφέρει το Gizmag, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Space Launch Complex 40 στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, μεταφέροντας έναν γεωσύγχρονο δορυφόρο τηλεπικοινωνιών για την ιαπωνική SKY Perfect. Ο πύραυλος έθεσε τον δορυφόρο σε γεωστατική τροχιά (GTO- Geostationary Transfer Orbit) χρησιμοποιώντας τους εννιά κινητήρες Merlin 1B του.
Μετά την απελευθέρωση του δορυφόρου, ο πύραυλος, επιστρέφοντας, προέβη σε μια σειρά ενεργοποιήσεων του κινητήρα για να επιβραδύνει από την πολλαπλάσια του ήχου ταχύτητα όπου βρισκόταν και να αλλάξει την πορεία του ώστε να προσνηωθεί στην πλατφόρμα. Η SpaceX σημειώνει πως η προσνήωση στην πλατφόρμα ήταν η μόνη επιλογή, επειδή η υψηλή ταχύτητα καθιστούσε αδύνατη την επιστροφή στο Κανάβεραλ.
Ο πύραυλος κατέβηκε σχεδόν στο κέντρο του στόχου που είχε οριστεί και ήταν η πρώτη επιτυχής επιστροφή μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια στις 15 Ιουνίου.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια