O Nikola Tesla προέβλεψε τα στρατιωτικά drones

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Nikola Tesla ήταν μπροστά από την εποχή του, κάτι που αποδεικνύεται και από την σπουδή του πάνω στα… drones.

Μπορεί το 1898 τα drones να μην υπήρχαν στο μυαλό των περισσότερων ούτε ως πιθανή εξέλιξη, αλλά ο Nikola Tesla ανάμεσα σε άλλες προβλέψεις του που βλέπουμε να γίνονται πραγματικότητα σήμερα, προέβλεψε ότι οι αυτόνομα κινούμενες ρομποτικές συσκευές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην ανθρωπότητα.

Μία εφεύρεση για την οποία ο Nikola Tesla είχε καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας στις 8 Νοεμβρίου του 1898 μπορούσε να κινηθεί αυτόνομα στη θάλασσα ή την ξηρά, χωρίς την ανάγκη καλωδίου αλλά με την ικανή χρήση ραδιοκυμάτων.


Ουσιαστικά, σύμφωνα με το Gizmodo, ο Nikola Tesla μιλούσε για drones, ενώ σημείωνε ότι μία τέτοια συσκευή θα μπορούσε να έχει στρατιωτική χρήση, στοιχείο που την καθιστούσε αυτόματα επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Μετά την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος με τη χρήση drones που έχουμε δει να κάνουν χώρες όπως οι ΗΠΑ, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι οι προβλέψεις του Nikola Tesla έχουν βγει αληθινές.

Για την ιστορία και σύμφωνα με το Gizmodo, το πρώτο drone που χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς ήταν το Kettering Bug, στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ήταν ένα διπλάνο χωρίς πιλότο που μπορούσε να ταξιδέψει προς έναν προκαθορισμένο στόχο και να ρίξει εκεί την βόμβα που κουβαλούσε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια