Τουρκία: Iσοπεδώθηκε το αστυνομικό τμήμα του Ντιγιάρμπακιρ - Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ισοπεδώθηκε το αστυνομικό τμήμα στην τουρκική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της έκρηξης που όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες του τμήματος με την πρότερη και την νυν κατάστασή του δεν έχει απομείνει τίποτα.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν καταμετρηθεί τρεις νεκροί ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα ανέβει κι άλλο.

Οι εικόνες,  που έρχονται από την Τουρκία είναι τρομακτικές.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της έκρηξης είναι επίσης το γεγονός πως ακριβώς δίπλα έχει δημιουργηθεί κι ένας τεράστιος κρατήρας.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι μια πόλη με κουρδόφωνο πληθυσμό και οι τουρκικές Αρχές δεν είναι ευπρόσδεκτες εκεί. Από την ημέρα πάντως που έλαβε χώρα το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, οι Κούρδοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους καθώς οι τουρκικές ΕΔ διανύουν σοβαρότατη κρίση λόγω απόταξης χιλιάδων αξιωματικών και δεν μπορούν σε αυτή την φάση να είναι πλήρως επιχειρησιακές, έτσι το βάρος της αντιμετώπισης του ΡΚΚ το έχει αναλάβει σχεδόν εξ'ολοκλήρου η τουρκική Αστυνομία.

Σαφώς βέβαια οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια