Ford: Πλήρως αυτόνομο όχημα, χωρίς τιμόνι, σε μαζική παραγωγή ως το 2021

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα έχει αρχίσει τη μαζική παραγωγή ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος χωρίς τιμόνι ως το 2021.


Τον φιλόδοξο αυτό στόχο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Μαρκ Φιλντς, σε εκδήλωση στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το BBC, η Ford σκοπεύει να διπλασιάσει την επένδυσή της στο ερευνητικό κέντρο στην πόλη, καθώς και να προβεί σε μεγάλες επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας του χώρου.

Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές ως το 2021, σύμφωνα με την εταιρεία, που επεσήμανε ότι το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει στο πλαίσιο μιας υπηρεσίας στα πρότυπα της Uber, χωρίς όμως να απαιτείται άνθρωπος οδηγός. «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εμπειρία του να είσαι μέσα σε ένα όχημα όπου δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο αλλάζει τα πάντα» είπε ο Φιλντς στο BBC. «Αν θέλετε να κάνετε δουλειά, αν θέλετε διασκέδαση...αυτά είναι τα πράγματα που σκεφτόμαστε καθώς σχεδιάζουμε την εμπειρία για αυτόν τον τύπο αυτόνομου οχήματος» πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή στρατηγικής από τη Ford, η οποία πλέον αποσκοπεί στο να καθιερωθεί ως εταιρεία που παρέχει και υπηρεσίες πέρα από το να κατασκευάζει και πωλεί αυτοκίνητα. «Το ποσοστό της βιομηχανίας που θα αποτελείται από πλήρως αυτόνομα οχήματα θα αυξάνεται. Στόχος μας δεν είναι να είμαστε μόνο μια εταιρεία αυτοκινήτων, αλλά και εταιρεία αυτοκινήτων και κίνησης- μεταφορών» σημείωσε ο Φιλντς.
Τα τελευταία χρόνια η Ford έχει ακολουθήσει μια πορεία για να καθιερωθεί ως εταιρεία τεχνολογίας αντί για μια «απλή» αυτοκινητοβιομηχανία, προβαίνοντας σε κινήσεις όπως η συνεργασία με την κινεζική Baidu για επένδυση στη Velodyne, η οποία ειδικεύεται στον χώρο της τεχνολογίας LiDAR. Επίσης, συμμετείχε σε επένδυση στη Civil Maps, ενώ έχει επενδύσει και σε έρευνας στον τομέα των νευροεπιστημών.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια