Αυτά είναι τα νέα drones της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ | Βίντεο

Ο ανταρτοπόλεμος του ουρανού κάνει ένα νέο βήμα με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να επενδύει σε μια παραγγελία ύψους 371.000.000 αμερικανικών δολαρίων για ένα νέο στόλο ''δολοφονικών drones''.

Το συμβόλαιο υπογράφηκε με την General Atomics. Σύμφβνα με την σύμβαση 30 MQ-9 Reapers θα είναι έτοιμα μέχρι την άνοιξη του 2019, σύμφωνα με την Air Force Times.

Η Πολεμική Αεροπορία περιγράφει τα MQ -9 ως "τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη ( RPA ) τα οποία παρέχουν μια μοναδική εμπειρία χειρισμού, τόσο όσον αφορά το συντονισμό όσο την αναγνώριση.

Τα MQ-9 έχουν τη δυνατότητα εξοπλισμού με ''έξυπνες'' βόμβες τύπου 510-pound GBU-12 Paveway II ή χρήσης βλημάτων Hellfire".

Είναι μεγαλύτερο και ακόμα πιο θανατηφόρο και από το Predator MQ - 1, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την επιτήρηση αν και το MQ - 9 μπορεί επίσης να τελέσει και τέτοιου είδους καθήκοντα.

Τέλος, πάνω από 33 νέοι πιλότοι αναμένεται να εκπαιδευτούν για τη χρήση του. Τα drones ελέγχονται από αεροπορική βάση στη Νεβάδα ωστόσο σύμφωνα με τους Air Force Times η πολεμική αεροπορία σκέφτεται να τοποθετήσει συστήματα ελέγχου drones και σε άλλες βάσεις.



Πηγή: The Fiscal Times

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια