Η Ρωσία κατεβάζει στη Μεσόγειο το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» συνοδεία πλοίων με πυραύλους cruise και Tu-160

Η κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου Mil Mi-8 στη Συρία και οι βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί στη Λιβύη κατά του ISIS επιτείνουν την ενίσχυση των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από τον ανώτατο διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» θα μεταβεί σε αποστολή στην Συρία συνεπικουρούμενο από ομάδα μάχης που περιλαμβάνει και πυρηνικό υποβρύχιο με βαλλιστικούς πυραύλους.

Την είδηση αυτή δημοσιεύει και ο ρωσικός Τύπος, βάζοντας ωστόσο την προέκταση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή. Κι αυτό γιατί οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην περιοχή της Μεσόγειο δύο αεροπλανοφόρα με αντίστοιχες ομάδες μάχης και πολεμικά πλοία.

Ο ανώτατος διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχος Ι. Kasatonov είπε ότι πρόκειται για άκρως σημαντική αποστολή τεσσάρων μηνών, στην οποία θα συμμετάσχουν, πολεμικά πλοία με πυραύλους cruise πολλαπλών χρήσεων, καθώς και ένα πυρηνικό υποβρύχιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου θα «συμπληρώνουν» αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου Tu-142 και IL-38, καθώς και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160 με πυρηνικούς πυραύλους. Τα αεροσκάφη αυτά πιθανότατα θα κάνουν χρήση της αεροπορικής βάσης στη Λαττάκεια της Συρίας.

Σημειώνεται πώς το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» μεταφέρει μοίρα από αναβαθμισμένα αεροσκάφη Su-33 και MiG-29KR. Είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι 50 μαχητικά αεροσκάφη και διαθέτει εκτόπισμα 61.390 τόνων.

Φαίνεται λοιπόν πώς το μέτωπο της Συρίας αναζωπυρώνεται και πάλι, όπως και η κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ, αφού η πρώτη δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει χώρο στην Ουάσιγκτον στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, δεδομένων των συμμαχιών που έχει χτίσει με αφορμή και τις επιδρομές κατά του ISIS στη Συρία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια