Business Insider: Έτσι εκπαιδεύει ο ISIS τους μελλοντικούς τρομοκράτες για την Ευρώπη | Βίντεο

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς ο ISIS στρατολογεί τα μικρά παιδιά, τα ετοιμάζει να είναι οι επόμενοι τρομοκράτες στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχής του κόσμου, αλλά κυρίως σε περίπτωση που αυτοί χάσουν σήμερα τη μάχη να μπορούν να δημιουργήσουν θύλακες τρομοκρατίας και να αναβιώσουν την οργάνωση φέρνει στη δημοσιότητα μία ενδιαφέρουσα ανάλυση του Business Insider.

Αν και το γεγονός πως το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ/ISIS) στηρίζεται και αυτό στην χρήση παιδιών ως στρατιώτες είναι ήδη γνωστό και μάλιστα κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα βίντεο με προπαγανδιστικό υλικό αναφορικά με την εκπαίδευση των παιδιών που έχει στρατολογήσει.

Για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την εκπαίδευση μέσα στο ISIS καθώς και με της στοχεύσεις των τζιχαντιστών για την εκπαίδευση των παιδιών.

Όπως αναφέρει σε κείμενό του ο Business Insider οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν ένα ξεχωριστό στόχο μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών στρατιωτών. Ο ISIS έχει ως στόχο να μεγαλώσει την επόμενη γενιά τρομοκρατών ακόμα κι αν η οργάνωση αυτή χαθεί στο μέλλον.

«Ο ISIS μεθοδικά κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά για να εξασφαλίσει πως ακόμα κι αν χάσει τον έλεγχο των περιοχών που ελέγχει, θα εξακολουθεί να έχει πιστά μέλη στις περιοχές αυτές οι οποίο θα διατηρήσουν την ιδεολογία τους ζωντανή στις περιοχές αυτές» αναφέρεται στο κείμενο.

«Μέσα στο σύστημα του ISIS ο σκοπός των παιδιών είναι – όσα επιζήσουν- στο μέλλον να ενταχθούν στην κοινωνία ώστε να μεταδώσουν τις ιδέες του ISIS από τη θέση που θα έχουν σε αυτή» υποστηρίζει η αναλύτρια της προπαγάνδας του ISIS Νικίτα Μάλικ.

«Ορισμένα από τα παιδιά στρατιώτες του ISIS πηγαίνουν σε στρατόπεδα να εκπαιδευτούν, άλλα στέλνονται σε σχολεία. Μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν όπλα και τους χορηγούνται κάθε λογής φάρμακα για να τα κάνουν πιο ανθεκτικά σε ότι ο ISIS θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Μαθαίνουν να τραγουδούν και να καλούν άλλους ανθρώπους στο τζιχάντ» τονίζει η αναλύτρια.

Παράλληλα, το κείμενο του Business Insider αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει δικά του βιβλία ώστε να μεταδώσει τις εξτρεμιστικές απόψεις του στα παιδιά που έχει στρατολογήσει, ενώ τα βιβλία περιέχουν και κεφάλαια αναφορικά με το πώς θα πρέπει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις κυβερνήσεις ξένων.

«Η στρατολόγηση των παιδιών γίνεται σε διάφορα στάδια, ξεκινώντας από την κοινωνικοποίηση. Το Ισλαμικό Κράτος διοργανώνει εκδηλώσεις όπου προσφέρονται γλυκά στα παιδιά και τα μικρά αγόρια μπορούν να κρατήσουν τη σημαία του ISIS. Αργότερα, τους δείχνουν βίντεο γεμάτα βια. Μετά ο ISIS χρησιμοποιεί τα δωρεάν σχολεία για να προωθήσει το κίνημα και εκεί μαθαίνουν την ισλαμική πίστη, αριθμητική και πρακτικά ζητήματα με βιβλία που χρησιμοποιούν εικόνες με τανκ.

Προπονούνται στους αποκεφαλισμούς με ξανθές κούκλες που φορούν πορτοκαλί φόρμες. Με μια νέα εφαρμογή μαθαίνουν να τραγουδούν και να καλούν τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο τζιχάντ» υπογραμμίζεται στο κείμενο.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια