Παγκόσμιος τρόμος! Αμερικανικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά μετασταθμεύουν στον Ειρηνικό για να αποτρέψουν Βόρεια Κορέα και Κίνα

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ για πρώτη φορά μέσα σε  δέκα χρόνια αποστέλλει άμεσα στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού μοίρα στρατηγικών  βομβαρδιστικών  B-1B Lancer με πυρηνικά  , σύμφωνα με την  διοίκηση Ειρηνικού (PACOM), αναφέρει το  RIA Novosti.

Η μοίρα με τα B-1B Lancer θα μετασταθμεύσει  το Σάββατο στην αεροπορική βάση του Andersen στην νήσο  Γκουάμ, η οποία  αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους των Νήσων Μαριάνα που  ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αεροσκάφη αυτά, θεωρητικά.  θα αντικαταστήσουν τα παλαιού τύπου Β-52 βομβαρδιστικά αεροσκάφη που εδρεύουν εκεί . Για τη συντήρηση των πολεμικών αεροσκαφών  στη βάση θα αποσταλούν  περίπου τριακόσια άτομα  προσωπικό της αμερικανικής  Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται σαφέστατα για αναβάθμιση της πολεμικής δυνατότητας των ΗΠΑ στην περιοχή η οποία θα επιφέρει την αντίδραση της Κίνας η οποία βλέπει ότι απειλείται ξεκάθαρα από την Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι το Β-1 διαθέτει  «ακόμη πιο ισχυρά όπλα, και εξαιρετικές δυνατότητες για επιθέσεις από μεγάλη  απόσταση.»

Το τηλεοπτικό κανάλι CNN ανακοίνωσε είπε ότι στην βάση στην νήσο Γκουάμ θα μεταφερθούν τα αεροσκάφη από την 34η  μοίρα βομβαρδισμού , η οποία  κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τα πληρώματα πέταξαν συνολικά επτά χιλιάδες ώρες πτήσης , ολοκληρώνοντας 630 αποστολές.

Πρόκειται για άκρως εμπειροπόλεμα πληρώματα έτοιμα να πάσα στιγμή για επιχειρήσεις.

Το CNN υπενθυμίζει επίσης ότι τα αεροσκάφη θα περιπολούν στις  περιοχές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας και της Κορεατικής Χερσονήσου.

Στην πρώτη περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν προς την Κίνα,  ότι προτίθενται να εξασφαλίσουν την ελευθερία των πτήσεων  και πλοήγησης σε διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο, παρά τις εδαφικές διεκδικήσεις του Πεκίνου.

Στην  δεύτερη αποστέλλουν  «ένα σαφές μήνυμα» ότι προτίθενται να υπερασπιστούν τους συμμάχους της στην περιοχή (Νότια Κορέα και  Ιαπωνία).

Το B-1B Lancer είναι ένα  υπερηχητικό στρατηγικό  βομβαρδιστικό  με μεταβλητές πτέρυγες. Μπορεί να μεταφέρει έως και 56 τόνους βομβών και πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές .




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια